Priopćenje za javnost povjerenika BUZ-a za Osječko-Baranjsku županiju

Povjerenik za Blok umirovljenici zajedno za Osječko-Baranjsku županiju gospodin Stjepan Fekete iznenađen je odlukom gradonačelnika Osijeka gospodina Ivice Vrkića o smanjivanju novčane potpore za novorođenu djecu sa 3.000,00 kuna na 1.000,00 kuna.


Osim na socijalni status građana, to je i novi udar na natalitet u Osijeku. Iz Osijeka mladi odlaze, što nije ni čudo, jer Vlada reže sa raznim poskupljenima, posla nema, a premijer Milanović sa svojom Kukuriku koalicijom troši kao pijani milijunaš na razne menadžerske ugovore. Ne čudi što i Osijek radi po naputku Milanovića, jer pored gospodina Vrkića to su još kukurikavci HSU, SU, HNS, SDP, Laburisti koji podržavaju Vrkića. Pitanje je kako da mladi ostaju u Osijeku kad nema radnih mjesta, otvaraju se pučke kuhinje, socijalne trgovine, gdje se troši roba kojoj istječe rok trajanja.
Povjerenik za Osječko – Baranjsku županiju BUZ-A gospodin Stjepan Fekete dodaje sa čuđenjem kako umirovljeničke stranke poput HSU i SU podržavaju takve prijedloge, a dobro se zna da prvo treba napraviti rezove u Gradskom poglavarstvu i javnim poduzećima, gdje je grad u većinskom vlasništvu, a to se ne radi nego se trenira strogoća na mladima i umirovljenicima.

Povjerenik BUZ-a za Osječko-Baranjsku županiju
Stjepan Fekete