COVID-19 ZA „KROATIŠE IDIOTEN“

Da smo mi Hrvati, još više rvati, snalažljiv narod je poznato od kada je svijeta i vijeka, ali isto tako i da ovisno o potrebi možemo biti veći idioti i od najvećih. Pitate se, ili pitamo se kako? Pa jednostavno je da jednostavnije ne može biti. Tko drugi do li idiot može sebe i sve oko sebe izlagati pogibelji i pri tome se čuditi tamo nekim nametnutim ograničenjima koje ti idioti i ne pokušavaju razumjet, a i kako bi kada su im kognitivne funkcije već odavno na OF modu.


Ako Talijane na trenutak ostavimo po strani jer su tamošnji idioti izvan svake konkurencije već dokazali cijelom svijetu kako u „ljubavi“ prema koroni razvaljuju kao beba zvečku čak i same Kineze, a kamo li neće nas ovako male i glupave kakvi jesmo. Ali ne damo se mi, ne predajemo se, mnogi se izgleda svojski trude da nadmašimo Talijane jer valjda neki od tih idiota misle da i u ovoj igri smrti moramo biti prvi pa makar se pobjednik proglašavao onaj sa najvećim brojem mrtvih....


Ne kuže idioti u čemu je štos?? Čuli su mnogi da za cca 90% populacije koronavirus i nije nešto puno opasniji od malo jače gripe koja, informacije radi, svake godine u Hrvatskoj bude povezana sa 300 – 500 smrtnih ishoda. Sve prethodno navedeno je naime potpuno točno, ali sve to ujedno predstavlja i kobnu zabludu kod mnogih koji radi toga smatraju da se radi o nekom bezopasnom virusu od kojeg se ne treba ništa posebno štititi, a kamo li izolirati, zabraniti okupljanja, zatvoriti kafiće, kina, dvorane, stadione,.... odnosno zaustaviti – zamrznuti praktično život na 30 ili više dana dok se stanje ne počne smirivati.... I gle čuda, idioti pored mnoštva svakodnevnih objašnjenja i apela još ne kuže u čemu je kvaka, pa da im pokušam malo pojasniti..


Kao što je velika većina naših sugrađana kroz svoj život već iskusila gripu, neki i po više puta, tako će se dogoditi i sa koronavirusom, ali specifičnost gripe je da se već desetljećima cijepimo ili smo preboljevši neki od sojeva gripe naprosto stekli imunitet koji čuva nas ali i one oko nas stvarajući tako takozvani kolektivni imunitet.... Rezultat toga je da usprkos navedenom svake godine u Hrvatskoj redovito od gripe oboli oko 50 000 osoba, od kojih radi pojave nekih komplikacija umire 300 – 500.


Ono što je važno znati, posebno vrijedi za neke idiote, je činjenica da u ovom trenutku nitko u Hrvatskoj nema imunitet niti je cijepljen protiv koronavirusa, a to znači da je nužnost spriječiti da se navedenim virusom zarazi „previše osoba“ odjednom ili u veoma kratkom vremenu jer upravo takav potencijalni rasplet ovu zarazu može učiniti smrtonosnom ne za stotine naših sugrađana već za tisuće ili u najcrnjem scenariju za desetke tisuća, ali može i još crnja verzija koju (za sada) ne želim napisati.


Da pojasnim, usprkos procijepljenosti, pojedinačnom i kolektivnom imunitetu, od gripe oboli 50 tisuća osoba godišnje pa uopće nije teško predvidjeti da bi bez ikakve zaštite od koronavirusa, koji se pokazao još agresivnijim od gripe, prethodno spomenuti broj u vrlo kratkom vremenu barem udeseterostručio ako ne i puno više od toga, i tako sada dolazimo do onoga o čemu idioti koji ignoriraju preporuke ne vode računa, a to je da od mogućih pola milijuna zaraženih njih najmanje 10% su osobe starije životne dobi od kojih jedan dio njih ima i neku od kroničnih bolesti, dio njih i bolesti vezanih uz respiratorni sustav koji je posebno na meti koronavirusa, i radi čega mnogi pacijenti ne mogu samostalno disati, stoga da bi preživjeli određeno vrijeme moraju biti na respiratoru, a Hrvatska ih ima 800 što je podatak od iznimne važnost.


Nadam se da oni idioti sa počeka priče sada već grozničavo grabe kalkulator i računaju koliko je 10% od 500 tisuća koji bi se radi njihovog ponašanja mogli zaraziti u vrlo kratkom vremenu i odjednom na displeju svijetli boj 50 tisuća.... Sada se već pitaju koliko od njih će trebati respirator, možda tisuću, 10 ili 20 tisuća, možda 30 ili više tisuća, a Hrvatska raspolaže sa „samo“ 800 respiratora.... Sada im već postaje jasno što se događa i što su svojim idiotskim ponašanjem uradili, možda svojoj majci, bratu, sestri, djetetu, baki ili djedu, prijatelju.... čovjeku – svom sugrađaninu, ali već je prekasno.


Ti idioti su od onog 801. kojem treba respirator pa na dalje sve osudili na smrt jer respiratora ima samo za prvih 800 „sretnika“..... Ostali umiru jer je idiot sa društvom ignorirajući sve otišao malo u šetnju družiti se sa pajdašima, otišla ekipa na piknik, ili na bilo koje druženje, a koronavirus zajedno sa njima po nove žrtve......


Ima li još netko, a pitam i one idiote, da mu još nije jasno kako je ovom trenutku primarni cilj svima nama dati maksimalni doprinos kako bi broj zaraženih koronavirusom bio što manji i da se što duže održi u granicama koje naš zdravstveni sustav može apsorbirati, jer izmakne li koronavirus kontroli svi ćemo uživo sudjelovati u najvećem hororu do sada, hororu čiji završetak mnogi neće doživjeti ......