Donesen Zakon za spas 3860 umirovljenika „Royala“

Nakon uporne borbe konačno je na prijedlog HSU-a odnosno saborskog zastupnika Silvana Hrelje donesen Zakon kojim se nastavlja sa isplatama dodatka na dokupljene mirovine koje već tri godine ne prima 3860 umirovljenika.

Problem je pokušavan riješiti na isti način još dok je HSU bio član „Kukuriku“ koalicije, pa onda nakon toga i BUZ unutar „Domoljubne“ koalicije, no tek sada je to spletom više okolnosti uspjelo HSU-u odnosno Silvanu Hrelji, i to iz trećeg pokušaja….. dakle ipak je bilo po onoj…  „Treća sreća“.    

U ime BUZ-a čestitamo HSU-u i saborskom zastupniku Silavnu Hrelji na uspjehu kojem se radujemo jednako kao i svi oni koji se raduju svakom pozitivnom pomaku u rješavanju umirovljeničkih problema….

 

Donesen 'Hreljin zakon'

Sabor je većinom glasova (96 'za', jedan protiv, 25 suzdržanih) donio Zakon o nastavku isplate dokupljenih mirovina koji su predložili oporbeni klubovi Glasa i HSU-a, te Mosta, a koji će omogućiti isplatu dodatka na mirovinu koji već tri godine ne primaju osiguranici Royal osiguranja, njih 3860.

Mirovine će im se početi isplaćivati od 1. ožujka 2018., a do kraja 2020. dobit će i zaostatke za prethodnih nekoliko godina. Vladina je procjena da će u 2018. za to trebati 35,3 milijuna kuna, a u 2019. i 2020. godini 42,3 milijuna kuna.

Dokupljene mirovine isplaćivat će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje na temelju evidencije Royal osiguranja o isplati tih mirovina, evidenciji Porezne uprave i poslodavaca s kojima su sklopljeni ugovori o dokupljenim mirovinama.