Gabričević: Cilj nam je sve umirovljenike staviti pod isti kišobran

General Veselko Gabričević, kandidat za predsjednika HSU-a gostovao je jučer na STV kada je predstavio svoj program i viziji HSU-a u budućnosti.
 
Preporučam svima koje zanima umirovljenička problematika i politički odnosi na umirovljeničkoj civilnoj i političkoj sceni da pogledaju snimku kako bi se iz prve ruke informirali o namjerama jednog od kandidata za novog predsjednika HSU-a.
 
Kao predsjednik BUZ-a i pažljivi promatrač svih zbivanja na umirovljeničkoj političkoj sceni moram naglasiti kako sam osobno oduševljen onim što sam čuo od gospodina Gabričevića koji za razliku od drugih kandidata posebno naglašava nužnost suradnje i svrstavanje svih umirovljeničkih stranaka pod „isti kišobran“, posebno jer je to ono za što se zalaže i BUZ od prvog dna svog postojanja...
 
Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja uspostave suradnje umirovljeničkih stranaka u posljednjih 10-ak godina, a slušajući gospodina Gabričevića,  nekako sam uvjeren da će slijedeći, sada već treći, pokušaj biti konačno i onaj uspješan. Tko god želi dobro umirovljenicima svjestan je da bez udruživanja odnosno ujedinjenja umirovljenička opcija, ili okupljanje svih pod istim kišobranom kako to kaže gospodin Gabričević,  nema nikakvih šansi nešto krucijalno uraditi za umirovljenike, ali ujedinjeni možemo doslovno sve što god poželimo.  
 
Izuzetno mi je drago što uz BUZ na istovjetan način umirovljeničku problematiku sagledava i gospodin Veselko Gabrićević, a još i više jer i on sam budućnost umirovljeničke političke opcije vidi u udruživanju koje nema alternativu. HSU u tom integracijskom procesu, posebno jer se radi o parlamentarnoj umirovljeničkoj stranci, je ključan faktor stoga ponovo mora biti u poziciji lokomotive za sve pozitivne procese koji se što prije moraju pokrenuti.
 
Osobno sam uvjeren da je general Veselko Gabričević kao časna i poštena osoba bez mrlje na svom životopisu, koji se već dokazao u privatnom životu i u Domovinskom ratu, posebno kao čovjek koji okuplja, ujedno i prava osoba za posao koji čeka novog predsjednika HSU-a.