Istina o orgaiziranom varanju hrvatskih umirovljenika!

ZAGREB - U utorak. 12. svibnja 2009. u 11 sati u Europskom domu, Jurišiæeva 1, održana je konferencija za medije na temu organiziranog varanja hrvatskih umirovljenika.

Predsjednik gradske organizacije Zagreb, Stranke umirovljenika (SU), Stipe Radiloviæ obratio se prisutnima iznoseæi podatke o tome kako su se hrvatski umirovljenici poèeli organizirano varati uredbama Vlade  iz 1993. g.
„Hrvatski umirovljenici nastavili su se varati netoènim izraèunom duga za period 1993.- 1998., kada su dug od 49 milijarde kuna pretvorili u 4,5 puta manji dug – u 11 milijardi kuna“ rekao je Radiloviæ. „Vlada je varala umirovljenike da više novca ostane u državnom proraèunu, za potrebe stvaranja baze buduæih glasaèa, gomilanje njene državne administracije, izmišljanje nepostojeæih hrvatskih branitelja, za povlastice odabranima, zbog visokih honorara u nadzornim i drugim odborima, što je dijeljeno izmeðu uskog i probranog vodstva. Ovakva raspodjela jedan je od rasadnika politièke korupcije u Hrvatskoj, što se stalno prikriva“ napomenuo je Radiloviæ.

Važno je obavijestiti prevarene hrvatske umirovljenike da saznaju da imaju sudski dokaz da ih je vlastita država stvarno i organizirano vara. „Da li æe slijediti na stotine tisuæa sudskih tužbi, kojim æe graðani tužiti svoju državu, što u svijetu još nije zabilježeno? Prosudite sami! Da li æe to biti nezapamæena svjetska blamaža Hrvatske? Prosudite sami! Najmasovnija prevara u Hrvatskoj, nakon ''èuvene'' pretvorbe i privatizacije dobila je i sudski epilog. Sudska presuda otvara oèi i etiketira poèinitelja“ zakljuèio je Radiloviæ.