Jačanje II mirovinskog stupa je protivan nacionalnim interesima RH

BUZ će radi izjava gospodina Plenkovića (predsjednika HDZ-a) o mogućem povećanju izdvajanja za II mirovinski javno pozva umirovljenike i sve one koji će to u dogledno vrijeme postati da uskrate podršku HDZ-u i svima onima koji zagovaraju „jačanje“ II mirovinskog stupa jer time rade direktno protiv interesa RH a u korist vlasnika OMF-ova odnosno stranog bankarskog lobija.

Ne samo da je BUZ protiv povećavanja izdvajanja za II mirovinski stup, već je i za ozbiljno preispitivanje potrebe postojanja istog sa jasnim stavom da ga bez odlaganja treba ukinuti.

Izjavom gospodina Plenkovića na HTV 1 prilikom sučeljavanja sa Milanovićem kako će ako HDZ dođe na vlast povećati izdvajanja za II mirovinski stup nauštrb prvog je za sve sadašnje i buduće umirovljenike nešto nagore što je uopće mogao kazati na tu temu. Izgovorenim riječima kako će HDZ dođe li na vlast povećati izdvajanja za II mirovinski stup za jedan postotak, a prvi za isto toliko smanjiti jest samo jedna zorna potvrda da gospodin Plenković ili uopće ne razumije funkcioniranje II mirovinskog stupa ili je ne daj bože u službi onih koji preko navedenog instituta iz Hrvatske izvlače milijarde kuna svake godine, samo u ovoj 2016. se radi o preko pet milijardi kuna.

Ne samo da bi se tim opasnim prijedlogom HDZ-a dodatno povećao javni dug Hrvatske koji je ionako već alarmantan, nego bi Hrvatska ostala jedina zemlja jugoistočne europe koja je nakon (od međunarodnih faktora prisilno) uvođenje II stupa povećala izdvajanje za isti, dočim su svi ostali taj II stup već „odavno“  u potpunosti ukinuli ili ga pak sveli na simboličnih 1%.

Nekima izgleda nije dovoljno što su kroz II mirovinski stup nekome (stranim bankarskim lobijima) već „poklonili“ cca 70 milijardi kuna naših novaca,  već se iz bilo neznanja ili namjere usuđuju javno kazati da će takve poklone u budućnosti još i povećati. 

E pa neće moći!!!!!