Javna tribina - NOVE MOGUĆNOSTI UGRADNJE DIZALA

U  prostorijama stranke BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO – BUZ održana je večeras Javna tribina na temu: NOVE MOGUĆNOSTI UGRADNJE DIZALA.

Na dobro posjećenoj tribini u organizaciji GO BUZ Zagreb sudjelovali su zainteresirani građani koji su došli čuti iz prve ruke sve informacije o tome kako ugraditi dizalo u svoju zgradu.

Uz moderatora Dražena Štiglića glavnog tajnika BUZ-a, uvodničara u temu Milivoja Špike predsjednika BUZ i glavnog predavača Ivana Kresonje predsjednika BUZ GČ Gornji grad Medveščak, Javnoj tribini je nazočila i gospođa Zdenka Ninić predsjednica Odbora Foruma seniora stranke MB 365 Stranke rada i solidarnosti.   

Nakon pozdrava moderatora i predstavljanja sudionika Javne tribine Milivoj Špika je u uvodnom dijelu pojasnio važnost projekta ugradnje dizala i činjenicu kako se radi o projektu BUZ-a kojeg mnogi nastoje svojatati no u toj nakani griješe na štetu zainteresiranih građana kojima nisu u stanju dati relevantne odgovore na cijeli niz pitanja sa kojima se susreću svi koji bi u svoje zgrade ugradili dizala. Posebno je u uvodu istaknuta spremnost BUZ-a da sva svoja iskustva i znanja dijeli sa svima koji su zainteresirani.

Gospodin Ivan Kresonja je u svoj dijelu izlaganja pojasnio na koje je sve poteškoće nailazio kroz prethodno desetljeće i kako  je na koncu upornost ipak pobijedila birokratsku sporost,nezainteresiranost, pa često i potpuno neznanje onih koji bi građanima trebali biti na raspolaganju znajući odgovore na sva pitanja koja je jedan projekt poput ovog postavljao.

Nazočni su kroz izlaganja i naknadna pitanja saznali iz prve ruke kako najbrže realizirati projekt ugradnje dizala u stambenu zgradu sa 3 i više katova ne čekajući sredstva iz EU fondova??

Koje su mogućnosti na raspolaganju za financiranja ugradnje dizala u stambenu zgradu sa 3 i više katova izuzev sredstava EU fondova?

Kako otkloniti sve prepreke za realizaciju projekta?

…. i još cijeli niz zanimljivosti….

Zdenka Ninić predsjednica Odbora Foruma seniora stranke MB 365 Stranke rada i solidarnosti je u raspravi izrazila spremnost na suradnju i zajedničko predstavljanje projekta građanima Grada Zagreba smatrajući to i posebnim interesom Grada Zagreba. Naravno da je poziv na suradnju prihvaćen sa zadovoljstvom, kao što je isti javno ponuđen i svima drugima koji su zainteresirani raditi na dobrobit svojih građana.    

Javna tribina je uspješno završena uz konstataciju svih kako će radi velikog interesa građana slijedeću Javnu tribinu na istu temu trebati održati u puno većem prostoru od ovoga kojim raspolaže BUZ…..