Kako je moguće da za isto de/djelo imamo suprotne presude?

Što se događa u Hrvatskoj??? Kako je moguće da dio vlasti, u ovom slučaju sudbene, u državi ne djeluje usklađeno?

Kako je moguće da se za potpuno iste predmete ili počinjena ne/djela na hrvatskim sudovima donose potpuno suprotne presude odnosno da jedan sud okrivljenika proglašava krivim a drugi, naglašavam, za potpuno istu stvar, donosi oslobađajuću presudu.

Kako je moguće da u demokratskoj državi nakon takvih presuda oba suca ostaju i dalje na svojim radnim mjestima, što više, nerijetko se i od onih koji to ni u ludilu ne bi smjeli, prema javnosti šalju poruke kako takve stvari odnosno presude ne bi trebale nikoga uznemiravati, da se iste očekuju i u budućnosti, dakle da je to nešto skoro pa normalno!? Pitam se što bi nas onda uopće trebalo uznemiravati kada između ostalim i sam ministar pravosuđa kaže da se i u budućnosti mogu očekivati suprotne presude za potpuno isto ne/djelo. Da je naš poznati sportski TV komentator pok. Mladen Delić živ siguran sam da bi zavapio: Pa ljudi moji jeli to moguće???

Država u kojoj „nadležna“ vlast odlučno i promptno ne reagira na samu činjenicu da jedni sudovi za potpuno isto ne/djelo kažnjavaju a drugi oslobađaju naprosto nema nikakvu budućnost. Ne treba se zato čuditi ako uskoro dođemo u situaciju da građani sami počnu „pravdu“ uzimati u svoje ruke. Jesu li uopće svjesni predstavnici zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti sa čime se igraju ili smo kao društvo već toliko duboko zaronili u bezdan korupcije, nefunkcioniranja pravne države i nesposobnih ministara odnosno vlade da i oni koji bi trebali reagirati naprosto nemaju ni volje, ni snage, ali ni sposobnosti.

Ako je tako, a sve upućuje na to da jeste, onda mogući potpuni kaos već opasno vreba, stoga ovakvo neodrživo stanje treba žurno prevenirati prijevremenim izborima koji, u navedenom kontekstu, moraju biti provedeni što prije, doslovno već „sutra“.

Pogubno će biti za sve ako dopustimo da ulica počne rješavati ono što trebaju i moraju aktualni predstavnici vlasti!