Konačno riješen problem za 3860 "Royalovih" umirovljenika

Ono što saborski zastupnik BUZ-a usprkos dogovoru sa HDZ-om nije uspio 2016., uspio je zastupnik HSU-a Silvano Hrelja ove 2017. Radujemo se zbog svih onih umirovljenika koji su ovo rješenje čekali od 2014.

Odličan je posao napravio kolega Hrelja za 3860 umirovljenika koji su se ne svojom krivnjom dva puta našli u teškoj situaciji. Prvo su natjerani u prijevremenu mirovinu a onda su im radi političko – pravnih igrica neodgovornih pojedinaca od 2014. prestao stizati ugovoreni dio mirovine od „Royal-a“.

Šteta je što sami umirovljenici dovoljno ne shvaćaju kako im se može pomoći samo ako u Saboru budu imali dovoljan broj „svojih“ zastupnika, jer ovako je to uz „samo“ jednog moguće samo od prilike do prilike, kao što je to slučaj sada kada je vladajućima problem osigurati većinu za proračun…..

Neki su ovaj potez HSU-a odnosno Hrelje protumačili kao izdaju oporbe, no to ni u kom slučaju nije točno niti korektno jer predstavnik umirovljenika bez obzira sa kime je u koaliciji mora u Saboru podržati sve ono što je u interesu umirovljenika…… a da umirovljeničkih predstavnika ima više onda bi se sa lakoćom riješili i mnogi drugi problemi poput najniže mirovine, božićnice, besplatnog prijevoza, zdravstvene skrbi, umirovljeničkih domova……