Lako je sa tuđi novac dijeliti …..

Zar ne bi bilo puno ljepše da se ministar odlučio za recimo 10 000 kuna umjesto ovih „bijednih“ 2500???


Dakle vlada je prošle godine podigla neoporezovani iznos na čak 7500 kuna koji su poslodavci mogli isplatiti svom radniku tijekom kalendarske godine, i što se dogodilo???


Ima li itko, odnosno postoji li vjerodostojna informacija o tome koliko je to poslodavaca prošle godine svojim radnicima isplatilo od mogućih 7500 kuna. Posebno bi bilo zanimljivo doznati u kolikoj mjeri odnosno iznosom su tim darivanjem bili izdašni u privatnom sektoru a koliko pak u javnom…. jer poznato je da je sa tuđom lovom uvijek lakše „darivati“…..


Sada kada vidimo i ovaj prijedlog o dodatnih 2500 kuna odmah svima dođe nekako milo jer nije teško zamisliti kako i koliko se netko tko jedva i prosječnu plaću prima osjeća kada mu njegov poslodavac "gurne" u džep svih 7500 po prošlogodišnjoj odluci vlade a onda i još dodatnih 2500 za godišnji… Kao da se vraćamo u ona "bivša" vremena kada su radnici masovno u brojnim radničkim odmaralištima diljem Jadrana provodili svoje godišnje odmore…..


Nekako se nameće zaključak kako bi za radnika, posebno onog u privatnom sektoru, potpuno isto bilo i kada bi vlada donijela odluku da im se može neoporezovano isplatiti i cijeli milijun kuna…… uh, što bi to dobro došlo, posebno, „nekim“ poslodavcima koji bi se vjerojatno lako domislili kako da taj novac umjesto u radnički džep ipak završi u njihovom….

Rekli bi sada neki,….. što smo tražili to smo i dobili….