Mirovinska reforma na hrvatski način......

Kako god okrenuli umirovljenicima nikako da svane, mirovinske reforme se od uspostave demokracije samo redaju ali usprkos obećanjima vladajućih, bez izuzetaka,  nakon svake od njih njima je samo sve gore. Do kada pitaju se mnogi???

Kako objasniti da građani, sadašnji i budući umirovljenici velikom većinom  ne podržavaju predložene mjere „mirovinske reforme“ a da istovremeno i gotovo u istoj mjeri daju podršku onima koji ih predlažu??

Do kada će građani, sadašnji ili budući umirovljenici tolerirati da njihova uplata u mirovinski fond nema gotovo nikakve veze sa visinom njihove mirovine.

Do kada će građani, sadašnji i budući umirovljenici tolerirati da svaka vlada do sada njihovim novcem radi što god želi, a kada se penzići malo uznemire onda im svaki puta prodaju istu foru: „Mirovina ne može veća jer je radnika skoro isti broj kao i umirovljenika pa se uplatama nedovoljno puni  mirovinski fond iz kojeg se mirovine isplaćuju…“ … ali o tome gdje je nestao novac onih koji su ga godinama uplaćivali nitko ni jednog jedinog slova?!  

Do kada će građani, sadašnji ili budući umirovljenici tolerirati daljnje smanjivanje njihovih mirovina kroz razne reforme poput one sa produljenjem radnog vijeka na 67 godina s time da će se uz navedeno „prijevremeno“ umirovljenje dodatno, rekli bi slobodno drakonski penalizirati???

Do kada će građani, sadašnji ili budući umirovljenici tolerirati činjenicu da od uplaćenog iznosa u mirovinski fond kroz svoje mirovine, oni sa 30 i više godina staža  zbog životnog vijeka ne dobiju prosječno ni polovinu od uplaćenog, a da istovremeno i iz istog fonda hrpa njih po isto tako hrpi posebnih propisa dobiva i do nekoliko puta veće mirovinu  od iznosa koji su uplatili tijekom radnog vijeka????

Do kada dakle???  E pa tako će biti sve dok ti isti „navedeni građani, sadašnji ili budući umirovljenici“ sami ne kažu dosta!  Zašto  građani, sadašnji ili budući umirovljenici čekaju, i koga?? … Do kada??

Izgubljeni u vremenu i prostoru, izmanipulirani mnogim mesijama sa hrpom uvijek istih obećanja, će i dalje bauljati hrvatskim političkim bespućima sve dok ne prestanu naivno davati povjerenje svojim „krvnicima“ čija su obećanja svaki puta trajala točno do trenutka proglašenja izbornih rezultata…. dati im povjerenja ponovo bi značilo isto kao i prihvaćanje „mirovinske reforme“ koja  bi mogla ići ovako:

Umjesto mirovine uvesti će se socijalna pomoć je se od mirovina ionako ne može normalno živjeti…

Umjesto uvođenja rada do 67 godina starosti uvesti će se pravilo:

 „Sa posla na groblje, a Iz škole ili faksa pravac u bijeli svijet.. Irsku, njemačku VB itd… „

 

Kako sada uopće razumno objasniti da umirovljenici kao i oni koji će to uskoro biti usprkos svemu što vide i znaju svejedno svoj glas masovno daju upravo onima koji su ih i doveli u sadašnju situaciju????