Neki drugi i drugačiji pogled na koronavirus

Vjerujem da nisam jedini kojem je od same pojave kornavirusa puno toga čudno, da ima puno pitanja na koje nikako da dobijemo neki suvisao odgovor, a jedno od mnogih pitanja su i podaci o ovogodišnjim oboljelima odnosno žrtvama obične sezonske gripe.......  Ovaj status ni u kom slučaju nije uperen ni protiv koga kao ni protiv mjera koje se ovih dana odnosno tjedana poduzimaju u mnogim zemljama pa tako i u Hrvatskoj. Dakle sve mjere nadležnih treba potpuno poštovati bez obzira što o njima osobno mislimo. Ovaj status samo pokazuje da i među poznatim i priznatim stručnjacima ima različitih mišljenja o koronavirusu, a nakana ovog statusa je da ih bez ikakvih predrasuda poslušate odnosno pročitate.......

 

Svima koji žele malo više informacija ili malo drugačiji pogled na sve što se događa ovih tjedana oko pandemije koronavirusa rado preporučam da malo pročitaju ili poslušaju što o tome govori i piše na svom FB prfilu jedan od stručnjaka Dr. Wolfgang Wodarg njemački  liječnik i savjetnik za zdravstvenu politiku. Počasni je član Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE) i član odbora Transparency Internationala iz Njemačke.

 

Njegove europske inicijative i izvješća otvorila su važna pitanja poput "Faked Pandemics", privatnih vojnih tvrtki, uloge medija u demokraciji, palijativnoj medicini ili genetičko testiranje i genetski modificirani organizmi na političku agendu.

 

Rođen 1947. Medicinu je studirao u Berlinu i Hamburgu, a stekao je medicinsku diplomu i doktorat na Sveučilištu u Hamburgu. Poslijediplomske kvalifikacije stekao je iz interne medicine i pneumologije, javno zdravstvo, socijalna medicina, higijena i medicina okoliša u Njemačkoj i daljnje usavršavanje iz epidemiologije na Sveučilištu Johns Hopkins / Baltimore, SAD.

 


Radio je kao brodski liječnik, lučku zdravstvenu službu i u bolnici Bernhard-Nocht za tropske bolesti u Hamburgu. Medicinu je bavio medicinom u nekoliko klinika i bio je direktor instituta za javno zdravstvo u sjevernoj Njemačkoj 13 godina prije nego što je izabran za njemački Bundestag.

 

Od 1998. do siječnja 2010. dr. Wodarg je bio član Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE), od 2002. potpredsjednik Europske socijalističke skupine, od 2006. govornik njemačkih socijaldemokrata i zamjenik voditelja njemačke delegacije u Strasbourgu. Bio je zamjenik predsjednika Odbora za kulturu, obrazovanje i znanost, a potom predsjedatelj Pododbora za zdravstvo do siječnja 2009. Paralelno je bio član Odbora za politička pitanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

 

Dr. Wodarg predavač je na Sveučilištu u Flensburgu i predsjednik Rheuma-Lige. .Schleswig-Holstein.

 

Dodajem i jedan zgodan video (titlovan) kojega dosta vrijedi pogledati.....