Pokrenuta inicijativa za udruživanje umirovljeničkih stanaka

Ovu inicijativa koju je službeno pokrenuo Silvano Hrelja HSU u potpunosti podržavamo jer je to ono za što se zalažemo od prvog dana stoga BUZ prema inicijativi nema nikakvih rezervi… O ujedinjenju pričamo već deset godina i mislim da je konačno došlo vrijeme da se ono i realizira.

To je jedini način da budemo relevantna opcija i politički faktor. I zato je trebalo započeti s tim procesom koji će trajati izvjesno vrijeme i na kraju završiti jedne snažne umirovljeičke stanke odnosno brisanjem ostalih stranaka iz registra.

Kada bi postojala samo jedna stranka odnosno HSU u kojemu bismo bili svi mi i kada bi nam se otvorio prostor da svi pokažemo što želimo i znamo, uvjereni smo da bi premašili i izborni prag odnosno pet posto, a to je našoj procjeni 150 do 200 tisuća glasova što bi bila fantastična stvar za sve umirovljenike koji bi tako dobili snažnu umirovljeničku stranku koja bi brojem mandata bila u mogućnosti napraviti bitne iskorake, što sadsa nije moguće sa jednim ili dva mandata u Saboru.

Naše biračko tijelo je uvijek do sada reagiralo u skladu sa našem ponašanjem, a ujedinjenje je ono što velika većina već odavno priželjkuje. Na nama je da to konačno i uradimo a potpora sasvim sigurno neće izostati.

Umirovljenici mogu i žele biti politički faktor .