Šestero ljudi je živo izgorjelo a svi u glas viču: Nismo krivi!?

Gledajući jučerašnju emisiju Otvoreno teško je bilo suspregnuti bijes na neke od gostiju od kojih doslovno nitko, pa ni barem na trenutak nije pokazao grizodušje za šestero izgorjelih osoba u Andruševcu, pa makar to bilo i glumeći.

 

Ministarstvo se brani da nemaju dovoljno inspektora koji bi trebali kontrolirati što se događa u domovima za starije osobe, župan izuzev što izdaje dozvole za rad ili što već trebaju od njih oni koji te domove otvaraju navodno nema nikakvu nadležnost za kontrolu što se nakon tog događa,  pučka pravobraniteljica navodno ništa ne može dok netko nešto ne prijavi... itd..itd..itd..... Odjednom se ispostavilo da su stariji i nemoćni već po tko zna koji puta ostavljeni na milost i nemilost lovcima na laku zaradu, disfunkcionalnom sustavu, i totalnoj nebrizi države baš za njih, za one najugroženije, a puna su im usta brige za umirovljenike, za stare i nemoćne, posebno prije svakih izbora...

 

Zanimljivo je kako svi oni znaju da nešto ne valja u cijelom sustavu ali nitko od njih ne zna što bi točno trebalo uraditi ili poduzeti da se svima poznate anomalije otklone. Poziv koji je nakraju emisije svim korisnicima domova za starije osobe uputila Lora Vidović pučka pravobraniteljica vjerojatno i u najboljoj vjeri, zasigurno neće dati nikakvog rezultata jer su korisnici oni  koji su iz prvenstveno ekonomskih razloga naprosto prisiljeni smještati starije osobe i u domove koji nisu na razini zadovoljavajućeg standarda i ili sigurnosti za  svoje korisnike.  

 

Kada se starije osobe bez ikakve kontrole i nadzora smještaju u preuređene štale i kokošinjce onda više doista ne možemo pričati ni o kakvoj skrbi starih i nemoćnih. U Hrvatskoj se očito radi o dubokoj krizi cijelog društva i svih institucija koje doslovno pucaju po svim šavovima urušavajući se u neviđenoj pohlepi, korupciji i bezakonju koje prijeti i samom opstanku Hrvatske kao države.  

 

Umirovljenici, i vi koji će te to uskoro biti, čitate li ponešto od ovoga??? Mislite li da je i dalje boje svoj glas dati onima koji su vas i doveli u sadašnju situaciju ili je konačno došlo vrijeme za promjene!?  Najveći do nas na političkoj sceni je to shvatio i krenuo sa udruživanjem, no bez vas i vaše podrške ništa ne možemo uraditi....