Sučeljavanja su  završena, u nedjelju birajmo predsjednika ili predsjednicu!?

Večerašnjim sučeljavanjem na nov@tv je završena još jedna izborna kampanja za izbor predsjednika RH. Jasno je da će blistavu pobjedu u večerašnjem sučeljavanju svaki tabor opet proglasiti kao svoju mada je i večeras svakom objektivnom promatraču bilo i više no potpuno jasno tko je od dvoje kandidata  ponovo bio daleko bolji i sa argumentima jači govornik, jer ne zaboravimo, za političara je njegova vještina komuniciranja odnosno govor njegovo jedino i ujedno najjače oružje, uz dakako i argumente kojima raspolaže, i sa kojim umije suvereno vladati...... Mišljenja sam da je večeras i onih 13% neodlučnih imalo priliku donijeti svoju odluku o tome koga podržati u drugom krugu stoga im i ne trebaju neke posebne sugestije.....    

 

Od ponoći pa do zatvaranja birališta  u nedjelju navečer je izborna šutnja koje se vjerojatno neće poštovati, no isto tako kršenje iste vjerojatno neće ništa bitno promijeniti. Ako je kod nekog birača i ostala nedoumica mišljenja sam da je večerašnjim, trećim po redu,  sučeljavanjem uz neka nova pitanja, kao i dodatna pojašnjenja za neka prošla,  u najvećoj mjeri razjašnjeno sve ono što je eventualno i ostalo u zraku iz prošlih sučeljavanja.....

 

Naravno da je najveći broj onih koji će pohrliti u nedjelju na birališta odluku o tome kome će svoj glas dati donijelo već odavno i prije prvog kruga, no veći dio od one trećine koji su u prvom krugu glasali za nekog od 9 preostalih kandidata su svoju odluku donijeli tek nakon glasanju u prvom krugu. Ipak, ostali su oni neodlučni kojih je do večeras bilo impozantnih 13% i  koji bi u konačnici mogli biti prevaga za jednog od kandidata. Po posljednjoj anketi  koja je večeras objavljena Zoran Milanović u drugi krug ulazi sa potporom birača od 45%, Kolinda Grabar Kitarović sa 42%, a preostalih 13% birača se do večerašnje debate izjašnjavalo kao neodlučni, i oni će u konačnici odrediti tko će slijedećih 5 godina stolovati na Pantovčaku.  

 

Ako je suditi po rezultatima posljednje objavljene ankete i dojmu sa sučeljavanja onda će po svemu sudeći u nedjelju 05.siječnja 2020. doći do smjene na Pantovčaku, no kako to u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može znati preostaje nam da sačekamo nedjelju i izborne rezultate.

 

Pozivam sve umirovljenike, članove i simpatizere BUZ-a, kao i sve građane Lijepe naše da u nedjelju 05.01.2020. izađu na birališta i glasaju za onog kandidata koji sukladno očekivanju velike većine, umirovljenika posebno, odnosno više od dvije trećine građana Hrvatske po svim anketama, nudi promjene koje su nužne za iskorak prema boljem i poštenijem društvu, za promjene  kojima će se odlučno boriti protiv korupcije i nefunkcioniranja pravne države, za promjene koje nude nadu u jednu svjetliju budućnost za sve građane..... naravno, i za umirovljenike!!!