Svakog dana u svakom pogledu Hrvatska sve više …..

Nije li malo čudno da u zemlji u kojoj teče med i mlijeko svako malo čujemo kako će država pomoći nekoj od ugroženih socijalnih skupina kojima se zajednički nazivnik siromaštvo. Pitamo se kako je moguće da u zemlji blagostanja ima sve više siromašnih, posebno ako po riječima premijera Plenkovića plaće i mirovine nikad nisu imale veći rast donosno bile veće. Nakon energetskog dodatka koji je informacije radi trebao biti uveden još samim ulaskom Hrvatske u EU odnosno prije skoro 10 godina, a sada vidimo da bi se mogli uvesti vaučeri i za gorivo.

Super, povikali bi „seljaci“, nakon energetskog paketa pomoći po najavi iz Vlade uskoro stiže i vaučer za gorivo!!! Što je slijedeće, jer kako vidimo toliko nam ide dobro da se broj siromašnih građana svaki dan povećava umjesto da se po priči Plenkovića smanjuje. Hoće li uskoro i vaučeri za hranu?? Jer gladnih je svaki dan sve više!! Koliko je Hrvatska daleko od uvođenja „Točkica“?? ….. aha, ne znate što su točkice, a bogme ni vaši stariji ih se gotovo sigurno više ne sjećaju jer radi se o davnoj prošlosti i obliku pomoći pučanstvu nakon završetka WW2.

Mislite li i dalje, ako ste uopće tako mislili, da nam ide dobro, da nam je svaki dan sve bolje, pa i usprkos činjenico da manje od petine građana podržava rad Vlade i još manje njih misli da se država vodi u dobrom smjeru. Vidjeli ste svi ovih dana, domovi za starije podižu svoje cijene smještaja i preko 30% a mirovine rastu jedva nekoliko postotaka, a o tome da je i taj bijedni rast već odavno pojela inflacija Vlada kao ni Plenković ni da zucnu…. A što rade oni koji sve to na svojoj koži osjećaju…… oni i dalje šute i trpe!?

Pa dokle, za miloga Boga? Gdje je ta točka ili crta nakon koje se građani bude i LOŠOJ vlasti jasno i glasno kažu DOSTA JE BILO.