U Uljaniku i 3. Maju otkriveno sve što je već odavno svima bilo poznato.....

Mislite li da se sve ovo što se događalo u svezi muljanja sa milijardama poreznih obveznika nije znalo i prije 15 ili 20 godina?? O da, i te kako se sve znalo, ne samo da je bila javna tajna kako se mulja (da ne kažem krade) već i tko je sve u tom „financijskom lancu sreće“ dobro omastio brk….

Ovo je jedna od sačuvanih reportaža koju sam još 2006. godine objavio na (tada mom) portalu tvtrogir  u kojoj sam dakle još prije 13 godina i više no jasno objasnio što se u škverovima događa i kakva će ih sudbina (prije ili kasnije) sve snaći…. Umjesto da tada, dok je još bilo vremena i dok se nisu ulupale desetine milijardi kunja,  poslušaju glas razuma ekipa jednih i drugih su udruženi krenuli u obračun sa mnom….  a od tamo gdje je glupost na ponos i drži vlast pametan se čovjek miče….

 

Reportaža počinje ovako:

….Zamislite sliku porinuća broda na kojem su izgubljeni milijuni kuna, eura dolara ili čega već i svu tu svitu koja se skupila na proslavi tog događaja. Ako se znači proslavljaju ostvareni gubici, dakle i loše poslovanje, ostaje pitanje ili pitanja zašto. Pa hajdemo se malo redom zapitati neke stvari. Kako i zašto se ne mijenja menadžment u škveru koji posluje loše, a da stvar bude još bizarnija uprava je i na visoko plaćenim menadžerskim ugovorima.

Ako ih se ne smjenjuje onda zasigurno rade dobro i u interesu onog koji ih je i postavio tamo. Kako su to državna poduzeća onda bi značilo da rade u interesu nje same, a kako to izgleda vidi se malo i iz svježeg primjera iz splitskog škvera gdje se navodno još traži onih za sada samo 10-ak milijuna dolara, a svi uključeni oko te igre su kao slučajno usko povezani sa političkim vrhom ..........