Vrijeme je za zajedništvo-----

Intervju koji je predsjednik HSU-a Silvano Hrelja dao za portal mirovina.hr je u BUZ-u dočekan sa oduševljenjem jer je na tragu upravo onoga što BUZ zagovara od svog nastajanja. Za razliku od svih dosadašnjih inicijativa ovu pokreće HSU što ima posebnu težinu jer je jedino HSU već više od 15 godina parlamentarna stranka i kao takva u političkom smislu mora preuzeti lidersku poziciju i biti pokretač upravo ovoga što je predsjednik Silavno Hrelja i najavio u svoj intervjuu za portal mirovina.hr.

Izuzetno nam je drago vidjeti spremnost HSU-a odnosno Silvana Hrelje da preuzme inicijativu u svezi okupljanja umirovljeničkih starnaka koja bi na kraju procesa dovela do eliminacije odnosno gašenja jednog broja stranaka koje doista postoje samo na papiru, ali i onoga što je u stvari pravi cilj, a to je udruživanja pod isti stijeg i nekoliko više ili manje etabliranih na lokalnoj ili nacionalnoj razini umirovljeničkih stanaka ili preciznije BUZ-a, SU-a i DSU-a sa HSU-om.

Kako je velika većina članstva od samog početka stvaranja BUZ-a prije skoro desetak godina bila za potpuno istu akciju jasno je da će mo inicijativu svim srcem podržati jer je to upravo ono što umirovljenici, ne samo da žele, već uistinu dugo čekaju i trebaju. Zajedno smo jači, i samo zajedno možemo do cilja, a na tom putu dobro bi bilo da poput vodstva BUZ-a i svi drugi u ovoj priči sve možebitne osobne razmirice, interese, ega, ili bilo što kao moguću prepreku, ostave iza sebe i konačno uz dosadašnje deklarativno zalaganja to ovaj puta na poziv Hrvatska stranka umirovljenika urade iskreno i do kraja.

Sjetite se, između ostalog, povrata duga umirovljenicima koji se ni uz presudu najviših instanci nije mogao realizirati sve dok u saboru nije bilo 3 zastupnika HSU-a….. Politička realnost je surova jer svom biračkom tijelu možete ispuniti obećano tek ako imate dovoljnu političku težinu koja se određuje brojem ruku u Saboru. Dakle tek sa dovoljnim brojem mandata, i sa pouzdanim koalicijskim partnerom na čelu parlamentarne većine, se može ne samo nešto, već uistinu puno toga uraditi, između ostalog stvoriti mogućnost da predstavnik umirovljenika po prvi puta dobije mogućnost sudjelovanja i u izvršnoj vlasti, što bi bila još jedna dodatna garancija da će se obećano i izvršiti.

Uvjereni smo da će od 1,2 milijuna umirovljenika veliki broj njih podržati ovu inicijativu HSU-a, koju će uz BUZ vjerujem podržati i svi ostali akteri, a birači honorirati svojom potporom čime bi potpuno opravdano preuzeli i svoj dio zasluga, kao i odgovornosti, za sve što se oko umirovljenika događa, jer upravo su umirovljenici oni koji u najvećem broju i postotku izlaze na sve izbore….

Podržimo i birajmo dakle svoje (ujedinjene) predstavnike u Saboru pa će sasvim sigurno biti nade i u bolje sutra, bila bi kratka i jasna poruka svim umirovljenicima, kao i onima koji će to jednog dana biti.