Zagreb, 28.11.2019. HSU, BUZ, DSU i USIB  potpisali sporazum o suradnji

28.11.2019. je dan koji  će ostati zapisan kao povijesni dan i prijelomni trenutak za sve hrvatske umirovljenike. Stavljanjem potpisa na Sporazum o suradnji 4 umirovljeničke stranke: Hrvatska stranka umirovljenika HSU, Blok umirovljenici zajedno BUZ, Demokratska stranka umirovljenika DSU i Umirovljenici Slavonije i Baranje USIB, su današnjim danom označile i formalan početak suradnje koja bi u konačnici, sa onima koji će se u narednom vremenu još priključiti,  trebala predstavljati ponovo jednu jaku umirovljeničku opciju predvođenu HSU-om, opciju koja bi po rejtingu u skoro vrijeme objektivno trebala biti treća politička opcija u Hrvatskoj.

Kako računajući broj ustrojstvenih oblika, brojnost članstva i zastupljenost predstavnika današnjih potpisnica sporazuma u predstavničkoj i izvršnoj vlasti na lokalnoj,  regionalnoj i nacionalnoj razini  zajedno imamo preko 95% svih predstavnika umirovljeničkih stanaka postaje jasno da je današnjim danom u formalnom smislu učinjen  ogroman iskorak ka ujedinjenju svih umirovljeničkih stranaka.

Kako se vode razgovori i sa još nekoliko preostalih umirovljeničkih stranaka koje djeluju  na lokalnoj razini vjerujemo da će se broj onih koji će pristupiti Sporazumu uskoro povećati za još nekoliko članova, i to bez obzira na njihovu veličinu i brojnost članstva. Mi polazimo od toga da je svaki član i svaki glas podjednako važan stoga su svi koji to žele uvijek dobro došli…..

U konačnici, želimo nakon slijedećih parlamentarnih izbora sa dovoljnim brojem zastupnika u Saboru sami preuzeti  odgovornost za mirovinski sustav i dokazati da se uz izvrsno poznavanje problematike, dovoljnim brojem zastupnika i požrtvovan rad može i mora popraviti standard umirovljenika. Upravo stoga sam danas javno, jasno i glasno  pred novinarima rekao da za tu poziciju već imamo osobu koja je izrazila spremnost preuzeti odgovornost za navedeni resor, a to je predsjednik HSU-a gospodin Silvano Hrelja.

Silvano Hrelja, po mom mišljenju kao i mnogih drugih, je osoba koja u hrvatskom političkom prostoru daleko najbolje poznaje svu problematiku  mirovinskog sustava,  a uz sve navedeno je i osoba sa velikih iskustvom u radu najvišeg predstavničkog odnosno zakonodavnog tijela u Hrvatskoj, hrvatskog Sabora, dakle osoba sa punim kompetencijama za sve ono što predstoji uraditi kako bi se konačno pokrenula neophodno potrebna mirovinska reforma o kojoj svi pred izbore pričaju, no čim izbori prođu isto tako na nju svi brzo zaborave.

Uvjeren sam da će današnji čin potpisivanja Sporazuma kao i našu spremnost da ustrajemo u našoj borbi za bolji standard umirovljenika, kao i onih koji će to uskoro biti, oni sami najviše honorirati naš napor  jer samo uz njihovu podršku možemo doći u poziciju da im pomognemo.

Mi smo današnjim danom krenuli na jedan težak put, no čvrsto  odlučni  da uspijemo……..

A evo i cijele snimke sa tiskovne konferencije i potpisivanja Sporazuma