Zagreb, kandidati BUZ-a veoma angažirani

Lijepo vrijeme i subotnju gužva na svim frekventnim točkama u Zagrebu smo iskoristili za malu promociju Bloka umirovljenici zajedno.  U društvu sa kandidatima lista koje obuhvaćaju Grada Zagreb (I, II, VI, VII) prošetali smo užim centrom, te se malo više zadržali u obilasku glavne gradske tržnice Dolac.

U ugodnoj atmosferi i veoma dobrom raspoloženju obišli smo naše kumice da se na licu mjesta uvjerimo što oni, ali i sami građani koje smo zatekli, misle o trenutnoj situaciji koja se sve više zakuhava u svezi koronavirusa.  

Naše sugrađane izgleda više nije stah korone, ali svi su spremni pridržavati se mjera koje propisuje krizni stožer. Isto tako sve više njih shvaća da se COVID-19 pretjerano koristi u predizborne svrhe, što im se uopće ne sviđa i spremni su kazniti širitelje straha. Nije im prihvatljivo da jedna pravila ponašanja važe za građane, a za neke političare neka sasvim druga pravila. Kontradiktorna tumačenja o razini opasnosti od zaraze, pa isto tako o uporabi zaštitnih maski za lice, ponašanju u određenim situacijama sve više frustriraju i unose nemir među građane koji u sve manjoj mjeri poštuju preporuke stožera civilne zaštite koji se na žalost pretvorio u politički alat u funkciji očuvana vlasti no što je u funkciji građana.

U šetnji i razgovoru sa kumicama i građanima većina njih je tek danas shvatila odnosno saznala da smo jedna umirovljenička stranka koja  izlazi samostalno na izbore, no izuzetno nam je drago da gotovo svi stariji sa kojima smo pričali  su oduševljeni dajući nam punu podršku.

Imali smo tijekom obilaska priliku dati malo opširnije izjave za nekoliko medijskih kuća, HR, HTV, NOV@TV, no svjesni samo da kao relativno mala stranka, k tome i sa i više no skromnim budžetom,  ne možemo previše očekivati kada je u pitanju dobivanje odgovarajućeg medijskog prostora za predstavljanje,  čak i pored činjenice da smo jedina umirovljenička stranka koja izlazi sa samostalnim listama u 9 izbornih jedinica. Puno smo toga danas izgovorili, no pitanje je što će od svega toga javnost ćuti.

BUZ  je već u svom parlamentarnom mandatu pokazao da je dosljedan i beskompromisan kada su u pitanju  umirovljenici stoga ćemo učiniti sve da i dalje na isti način predstavljamo i borimo se za naklonost najbrojnijeg biračkog tijela, onog umirovljeničkog koji u najvećem broju izlazi na izbore, i koji praktično određuje izbornog pobjednika.... Usprkos naporima nekih da birača izađe što manje naša im je poruka da svakako izađu na izbore i kazne sve manipulatore koji se poigravaju sa njihovim zdravljem, ali i budućnosti koja bi zaustavljanjem gospodarstva mogla dodatno ugroziti ionako katastrofalno stanje sa mirovinama koje većini umirovljenika nisu dostatne za život dostojan čovjeka.

Iskoristili smo priliku i poslali nekoliko jasnih poruka biračima:

Dajući svoj glas onima koji su vas doveli do siromaštva vi prestajete biti njihove žrtve, vi tim činom postajete njihovi suučesnici, suučesnici u zločinu prema sebi samima.

Umirovljenici i vi koji će te to biti, pronađite nas 05. srpnja na svom biračkom listiću i dajte glas ujedinjenju umirovljeničkih stranaka jer samo ujedinjeni možemo do cilja.....

Umirovljenici, Blok umirovljenici zajedno je sa vama, budite i vi 05. srpnja sa nama,

Glas za BUZ je glas za ujedinjenje umirovljenika,

Samo ujedinjeni samo jaki, ujedinimo se!!!

 

 

Malo smo šetali i družili se sa kumicama i građanima

 

Dali smo i intervju za Hrvatski radio:

 

Bila je tu i izjava za NOV@TV

 

Imalo se što kazati i za HTV

 

Izađite na izbore 05. srpnja...