Zašto se neki ponašaju kao da su umirovljenici retardirani?

U nekoliko medija je objavljeno mudrovanje u svezi obračuna visine mirovina od strane nekih „stručnjaka“ koji opet po nekim svojim računicama, i dakako za svoj račun, kažu da hrvatski umirovljenik prosječno prima mirovinu 21 godinu, dakako trpajući pri tome vjerojatno u isti koš sve one sa punim radnim stažom ili one koji su u mirovinu otišli sa 65 godina starosti, i one koji su to ostvarili i sa tek nekoliko radnih dana kroz obnašanje nekih od lukrativnih političko itd funkcija….. nije li to na neki način bezobrazluk bez presedana!?

„Jado“ od hrvatskog umirovljenika koji je imao sreću da je do svoje 65. nekako i uspio skupiti puni radni staž od 41 godinu će po nekim genijalcima uživati svoju mirovinu cijelih 21 godinu…. dakle do prosječne dobi od čak 86. godine što je dakako potpuno netočno jer podatak o prosječnoj životnoj dobi u hrvatskoj za žene je 81 godina a za muškarce 74 godine…..

Ako dakle uzmemo u razmatranje navode nekoga iz, kako neki mediji navode stručnjaka iz jednog mirovinskog osiguravajućeg društva, koji kaže da će netko nakon 33 godine radnog staža u mirovinski fond uplatiti svojih 6,6 godišnjih plaća (što je točno) i to koristiti narednih 21 godinu kroz mirovinu koja bi po tom istom „genijalcu“ bila 1/3 plaće je krajnje neprofesionalno, netočno i krajnje nekorektno prema onima koji su svoju mirovinu krvavo zaradili……

Ako dakle tih 6,6 godišnjih plaća koje će netko uplatiti za radni staž od „samo“ 33 godine ode u mirovinu sa navršenih 65 godina starosti i živi prosječnu životnu dob onda će mirovinu primati prosječno 9 godina, a nikako 21 godinu na što se pozivaju neki „stručnjaci“, i ona bi temeljem uplata trebala biti po istom tom njihovom obračunu oko 70% od prosječne plaće od koje je uplaćivao u „svoj“ mirovinski fond, a nikako 33% kako neki „fondovski stručnjaci“ navode…… Dakle i sa 33 godine staža i odlaskom u mirovinu nakon 65. godine starosti mirovina bi trebala biti oko 70% prosječne plaće, a ne jedva trećinu ili još manja.….

Ovo što se hrvatskim umirovljenicima događa je pravi raritet u svijetu jer se takvo poniženje i „možebitna pljačka“ sadašnjih kao i budućih umirovljenika događa na očigled svih koji usprkos zdravom razumu i jasnim činjenicama koje su im doslovno ispred nosa ništa ne poduzimaju……

ZAŠTO I DO KADA???