Feričanci: Osnovana općinska organizacija BUZ-a

Blok umirovljenici zajedno širi se i na Našički kraj.
Nakon niza gradova i općina Blok umirovljenici zajedno dobio je svoju Općinsku organizaciju i u Feričancima koja je u svečanom ozračju, u nazočnosti predstavnika Domoljubne koalicije: HDZ-a, g. Stipe Stipića, HSP-a Ante Starčević, g. Gorana Stipanovića i Nezavisnog vijećnika, predsjednik općinskog Vijeća općine Feričanci g. Marka Kneževića te Predsjednika Županijske organizacije BUZ-a Osječko-baranjske županije g. Pave Milekića, g. Vladimira Flačera, g. Josipa Srakića, g. Nedeljka Dominkovića i g. Željka Gašparovića, održana u četvrtak 25. veljače 2016. godine u Feričanačkom Vučjaku, u prostorijama društvenog Doma s početkom u 18,00 sati.

Osnivačku skupštinu sazvao je i otvorio Predsjednik inicijativnog odbora BUZ-a za Općinsku organizaciju, g. Petar Matković, općinski vijećnik u općini Feričanci.
Nakon intoniranja Lijepe naše i odavanja počasti svim umrlim hrvatskim braniteljima, članovima BUZ-a i svim žrtvama palim za Republiku Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do danas, predložena su radna tijela i dnevni red, a potom su riječ dobili uzvanici i gosti.

Prvi je riječ, kao što je to i običaj, uzeo domaćin g. Petar Matković koji se u svom pozdravnom govoru još jednom zahvalio gostima i predstavnicima Domoljubne koalicije na odazivu i podršci koju su iskazali svojim dolaskom na ovu Osnivačku skupštinu, naglasivši pritom kako nakon ove osnivačke skupštine u općini Feričanci više ništa neće biti isto.
U nastavku sjednice skup su pozdravili predstavnici Domoljubne koalicije, g. Vladimir Flačer, g. Željko Gašparović, i predsjednik Županijske organizacije BUZ-a Osječko-baranjske županije gosp. Pavo Milekić koji je tom prigodom rekao:

Poštovane dame i gospodo,
Uvaženi stranački prijatelji i simpatizeri BUZ-a
Poštovani predstavnici Domoljubne koalicije,
Predstavnici medija
„Dozvolite mi da Vas sve skupa pozdravim u ime Predsjednika BUZ-a i Saborskog zastupnika g. Milivoja Špike te predsjedništva ŽO BUZ-a OB županije i svoje osobno ime i da Vam se još jednom zahvalim na odazivu i podršci koju ste nam ukazali svojim dolaskom na ovu današnju Osnivačku skupštinu OO Feričanci.
S posebnom radošću i zadovoljstvom pozdravljam predstavnike Domoljubne koalicije koji su u BUZ-u prepoznali svog istinskog prijatelja i partnera, uz čiju pomoć možemo ostvariti svoje umirovljeničke ciljeve. BUZ u kojem ljudi doista drže do svoje riječi, časti i poštenja i duboko su svjesni situacije u kojoj se umirovljenici Republike Hrvatske danas nalaze. Zato što su u BUZ-u odgovornost, vjera, obitelj i ljubav prema svojoj Domovini Hrvatskoj i umirovljenici, uvijek na prvom mjestu. I zato što je BUZ istinska domoljubna i nacionalna umirovljenička Stranka koja danas čini sve veće izborno tijelo hrvatskih glasača, i predstavlja novu političku snagu u OB županiji i Republici Hrvatskoj, koja se, za razliku od nekih, zalaže za zajedništvo i ujedinjenje cjelokupne umirovljeničke populacije.

Stoga vjerujem da će nam se u BUZ-u uskoro pridružiti i mnogi sumještani Opć. Feričanci, Donja Motićina i ostali kako bismo ujedinjeni, još jače i snažnije zajedničkim snagama, osigurali bolju, pravedniju i sigurniju budućnost svojoj generaciji i generaciji koja dolazi.
Da je tome doista tako, kako je istakao g. Matković, dokaz je i ova današnja Osnivačka skupština koja je početak novog i još snažnijeg zajedništva."
Položaj umirovljenika danas s mirovinom od 39% prosječne plaće s tendencijom da u slijedeća dva desetljeća padne na dvadeset i nešto posto, je nešto što nas u BUZ-u kao ozbiljnu političku Stranku tjera da se s punom odgovornošću i ozbiljnošću uhvatimo u koštac s problemima na način da prihvatimo odgovornost za budućnost sadašnjih i budućih umirovljenika, a ne da se skrivamo iza koalicijskih partnera.

BUZ neće niti može šutke prijeći preko činjenice da je broj blokiranih građana u dvadeset pet godina sve veći i veći. Ne možemo šutjeti na činjenicu da je od ulaska u EU samo u SR Njemačku odselilo gotovo 100 tisuća hrvatskih radno sposobnih, mladih građana jer politikom kakvu je vodila prošla Vlada mladi ne vide perspektivu za ostanak u Hrvatskoj.
Nitko od nas još nismo zaboravili ratne godine kada je Hrvatska skrbila o gotovo pola milijuna izbjeglica i prognanika a da istovremeno uz sva ratna razaranja i strahote nitko u hrvatskoj nije bio gladan ni bez krova nad glavom. Danas, 25 godina nakon oslobođenja Republike Hrvatske, nikada više blokiranih, nezaposlenih, iseljenih, uništenih tvrtki, vanjskog duga.

I na kraju, dozvolite mi da sa ovoga mjesta pozovem sve umirovljenike, umirovljeničke stranke i Udruge da nam se pridruže u BUZ-u kako bismo snagom zajedništva ostvarili pretpostavke za boljitak sadašnjih i budućih umirovljenika, ali i svih onih ugroženih i obespravljenih mještana Feričanaca i građana Republike Hrvatske.
Vrata BUZ-a svima su otvorena za suradnju!

Skupština je nakon toga nastavila s radnim dijelom te izabrala vodstvo OO BUZ-a Feričanci:

Za Predsjednika Općinske organizacije BUZ-a je izabran, g. Petar Matković

Za Potpredsjednike: g. Ilija Zekušić, gđa. Blanka Benović i g. Josip Patkoš

U Nadzorni odbor su izabrani, gđa. Anka Zekušić, gđa. Nada Matković i g. Bojan Štajdohar.

Za predstavnika u Županijsku Skupštinu BUZ-a Osječko-baranjske županije, g. Petar Matković

Na kraju Skupštine, u ime izabranih, nazočnima se obratio izabrani Predsjednik OO BUZ-a Feričanci g. Petar Matković koji je rekao slijedeće:

„Zahvaljujem se u ime izabranih na ukazanom povjerenju. Vjerujem da ćemo, u vremenu koje je pred nama, zajedno, uz Vašu pomoć to povjerenje i opravdati.
Zalagat ćemo se za politički dijalog sa svim političkim strankama u općini Feričanci, osobito sa koalicijskim partnerima Domoljubne koalicije i srodnim umirovljeničkim strankama i udrugama.

Kao najveće biračko tijelo danas, držimo da je potrebno još aktivnije nastaviti sa ostvarivanjem naše umirovljeničke programske politike. Držim da će Blok umirovljenici zajedno u općini Feričanci biti predvodnik borbe protiv osiromašivanja umirovljenika i boriti se za dostojanstvo i bolji život cjelokupne umirovljeničke populacije. Bit ćemo predvodnik borbe za pomoć teško pogođene, obespravljene, ponižene, opljačkane i osiromašene umirovljeničke populacije i pridonositi povoljnijem materijalnom i društvenom položaju umirovljenika, i svih ostalih svojih sumještana.

Uvjeren sam da ćemo uz Vašu pomoć i podršku u tome i uspjeti, poštovanje“.
Obraćanjem Predsjednika OO BUZ-a Feričanci g. Petra Matkovića zaključen je rad Osnivačke skupštine, nakon koje je za nazočne upriličen prigodan kulturno zabavni program.

{gallery}galerije/20160226-fericanci::::0{/gallery}