Priopćenje za javnost BUZ Garešnica

BUZ GAREŠNICA 27.08.2015

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Svjesni smo činjenice i dovoljno smo educirani i upućeni da biljka koja je ovih dana u vrhuncu cvatnje AMBROZIJA stvara velike probleme svim stanovnicima lijepe naše, a posebno kontinentalne Hrvatske u kojem djelu je i naša županija i naš grad Garešnica sa svim zajedno mjesnim odborima.

Ako znamo da svaki deseti stanovnik ima zdravstvenih problema vezanih za ambroziju i peludnu alergiju, nije teško za izračunati da u našem gradu zbog ambrozije ispašta oko tisuću stanovnika na način izraženih i prepoznatljivih simptoma (kihanje, suzenje i pečenje očiju, curenje nosa i svrbež...).

Ambrozija

Ovim priopćenjem želimo potaknuti čelnike grada da po uzoru na gradove u okruženju, pristupe bilo kojem od načina iskorjenjivanja ove opake biljke ambrozije, a za prijedlog ćemo dati STIMULATIVNI OTKUP biljke iščupane sa korijenom od građana, koji bi u istome vidjeli dio zarade i poboljšanje ionako iscrpljenog kućnog budžeta a sa druge strane humano bi pomogli tisuću i više građana koji svakoga dana ispaštaju, troše lijekove i ne mogu normalno radno funkcionirati između SRPNJA i RUJNA. Zahvaljujemo se unaprijed gradskoj upravi i čelnicima grada kao i gradonačelniku na razumijevanju.

Predsjednik BUZ - a Garešnica
Siniša Glavaš