Milivoj Špika: Ovime ne činite pakao nama nego sebi i građanima

Sjednica Sabora 11. veljače započela je traženjem stanke zbog fotografije ministra kulture Zlatka Hasanbegovića u tjedniku Novosti. Svi klubovi zastupnika zatražili su stanku. Raspravu o ustaško-partizanskim temama započeo je u ime Kluba zastupnika SDP-a Nenad Stazić. Gubljenje vremena na ideološko-politička prepucavanja počelo je već privlačiti negativne reakcije od strane više zastupnika, a mediji su prilično istaknuli nastup zastupnika BUZ-a prof. Milivoja Špike. Portal kamenjar.hr je istaknuo:

‘Čini mi se da dijelu kolega nije jasno da su izbori bili prije tri mjeseca. Čini mi se da sabornica nije mjesto za predizborne govorancije. Vraćati se na ovakve teme iz dana u dan pokazuje koja je razina shvaćanja političke i socijalne situacije u kojoj se zemlja nalazi. Ako smo svi dali prisegu da ćemo se držati Ustava Hrvatske onda svako pitanje da se netko treba izraziti podržava li ili ne antifašizam je besmisleno. Svi smo se o tom pitanju jasno očitovali. Hoćete li sutra o kolegi Grčiću, Stjepanu Mesiću, Peđi Grbinu’, rekao je Špika.
‘Nekako kao osoba koja je prvi put član Sabora mislio sam da ćemo se baviti isključivo gospodarskim temama, ispalo je da to oporbu uopće ne zanima’, nastavio je Špika. ‘Zanimljivo je da nitko od vas nije otvorio temu zašto je netko poklonio 300 milijuna eura koncesionaru zračne luke. Teme treba li Hasanbegović biti ministar ili ne su vam omiljene. Ovime ne činite pakao nama nego sebi i građanima kojima je strpljenje na kraju’, dodao je.

Cijeli članak možete pročitati na portalu kamenjar.hr, kao i širi osvrt na sjednicu na Vijestima HRT.