BUZ krenuo u borbu za mandate u Skupštini Grada Zagreba

BUZ krenuo u borbu za mandate u Skupštini Grada Zagreba


Uvjereni smo da će naša lista kao jedina umirovljenička Izborna lista 16.05. za mnoge biti veliko iznenađenje, posebno jer nas mediji iz nekog „samo njima poznatog razloga“ poprilično zaobilaze, a kažu kako svi imamo podjednak tretman. Pogledamo li tko su sve gosti u mnoštvu radijskih i Tv emisija dobiva se dojam da umirovljenici i njihovi politički predstavnici i ne postoje. Naravno da se ni na koga ne ljutimo dobro znajući da u političkoj areni u izborno vrijeme oduvijek postoje neka pisana i nepisana pravila, a kako imamo dovoljno godina i iskustva znamo da nama ostaje pokušati se svim raspoloživim sredstvima izboriti za svoj dio „medijskog kolača“, makar bio i neusporedivo manji od prostora koji imaju drugi politički „takmaci“.


Nama je dakako od početka izborne priče u fokusu bila Gradska skupština i natjecanje za zastupnike u istoj, a isticanje kandidature za gradonačelnika je u određenom trenutku bio samo politički manevar za skretanje medijske pozornosti na platformu UMIROVLJENICI ZAJEDNO. Mada smo u samo par prvih dana prikupili nekoliko tisuća potpisa, i obzirom na broj članstva u udrugama po potpisima očito bili i više no spremni ući u utrku za gradonačelnika, ipak je uz odgovorno političko promišljanje brzo prevagnulo razmišljanje odnosno odluka da je Gradu Zagrebu u ovom trenutku ipak potreban gradonačelnik u petom ili eventualnom šestom desetljeću u životnom kalendaru.


Osobe u sedmom ili osmom desetljeću svog života, bez obzira na našu vitalnost i izuzetnu kompetenciju, su u ovom trenutku ipak puno korisnije za rad u praktično najvažnijem tijelu Grada, tijelu koje donosi sve najvažnije odluke za budućnost Grada Zagreba. Upravo taj veliki značaj i odgovornost članova Gradske skupštine je ono na što smo se fokusirali od početka. Vjerujemo da će umirovljenici Grada Zagreba i oni koji će to uskoro biti, ali isto tako i mnogi drugi i mlađi birači koji se budu upoznali sa našim programom, prepoznati značaj jedine umirovljeničke liste na predstojeći izborima i glasajući za nju u stvari glasati za sebe.


Umirovljenici Grada Zagreba!
• Samo s olovkom u ruci možete poboljšati kvalitetu života—počnimo napokon mijenjati Zagreb


• Dajte nam povjerenje - bit ćemo uporni u obrani vaših interesa


• Neodgovorno je svoju sudbinu već toliko puta prepuštati lažnim obećanjima.


• Oduzimamo prvo Vladi da našim novcem kupuje glasove!


• Stručni, pošteni i poduzetni kadrovi moraju dobiti priliku za iskazivanje svojih potencijala.


• Iskoristimo veliki potencijal gradskih prostora koji desetljećima propadaju.


• Poboljšajmo standard umirovljeničkih domova i omogućimo gradnju novih kroz JPP.


• Omogućimo ugradnju dizala u sve višekatne stambene zgrade.


• Pozovimo mlađe generacije da nam se pridruže u zaštiti našeg dostojanstva.


• Glas za BUZ je glas za sebe.