Kandidati platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO aktivni na terenu

Kandidati platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO Gradu Zagrebu aktivni na terenu

Danas su kandidati za gradonačelnika Grada Zagreba Milivoj Špika prof. sa kandidatkinjom za zamjenicu Blanka dipl.oec. posjetili Udrugu umirovljenika Novi Zagreb Sloboština koja je održavala svoju redovitu izvještajno izbornu Skupštinu.

Kako se radi o udruzi sa preko 1500 članova Skupštinu su održali po delegatskom sistemu, k tome provodeći sve epidemiološke mjere istu su održali na otvorenom prostoru odnosno na trgu ispred samih prostorija MO. Kao uvod nazočnima se obratila predsjednica gospođa Ljeposava Barta koja je pozdravila nazočne, potom su svi zajedno minutom šutnje odali počast preminulim članovima. Kako su u tijeku realizacije niza projekata financiranih sredstvima EU tako svo se rado odazvali na poziv za kratku tjelovježbu prije radnog dijela Skupštine.

U uvodnom dijelu odnosno pozdravnom dijelu nazočnima se prvo a kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika gospođa Blanka dipl.oec. koja je i samo predsjednica Udruge HEP-a i predsjednica koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske. Gospođa Sunara je pozvala nazočne da se bez straha uključe u sve izboren aktivnosti jer su upravo oni koji najbolje poznaju svoje probleme, ali isto tako i rješenja kojima bi se problemi otklonili. Umirovljenici su dovedeni u poziciju da se moraju organizirati i aktivno uključiti u sve političke procese pa tako i na predstojeće lokalne izbore. Cijeniti će nas i poštovati onoliko koliko mi sami sebe budemo cijenili i poštovali stoga ne treba svoju sudbinu prepuštati drugima u ruke. Imamo dovoljno iskustva i znanja koje je potrebno našim sugrađanima a mi smo naše iskustvo i znanje uvijek bili spremni staviti na raspolaganje svom Gradu, a to ćemo i uraditi uz vašu podršku, a to ćemo i uraditi uz vašu podršku, naglasila je na kraju svog obraćanja Blanka Sunara kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Grada Zagreba.  

Kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba Milivoj Špika prof. se u jednom motivacijskom govoru obratio nazočnima pojašnjavajući zašto se umirovljenicima stalno manipulira kao i tko su oni koji iz naših redova radi osobnih interes stalno trguju glasovima umirovljenika. Dok se neki razbacuju naši umirovljenici kopaju po kontejnerima, a kada se obrate za pomoć ili kritiziraju one koji bi ne trebali već naprosto morali pomoći, naziva ih se društvenim talogom i sličnim pogrdnim nazivima.

Ovo što se događa umirovljenicima je rezultat toga što mnogi dobro i pošteni ljudi na dan izbor ostaju kući umjesto da svojim glasom mijenjaju svoju budućnost a time i povijest. 200 tisuća umirovljenika u Gradu Zagrebu se udruženim snagama mogu izboriti za bolji status stoga vas pozivam da se aktivno uključite u svojim MO i GČ i preuzimanjem odgovornosti svima pokažete da ste spermi boriti se za sebe. Ne možemo vjerovati onima koji samo pred izbore umirovljenike obasipaju „darovima“ i svakakvim obećanjima, a onda zatvaranjem birališta zaborave na njih slijedećih tri i pol godine...  

Mi iza sebe nemamo moćne medije koji će naše poruke prenijeti biračima niti milijune kuna da kupimo medijski prostor, ali zato imamo tisuće vas koji će i naše današnje riječi prenijeti onima koji danas nisu mogli biti sa nama, mi za razliku od mnogih imamo svoje dostojanstvo, poštenje, iskrenost i čvrst stav da se vrijedi boriti za bolje sutra stoga vas pozivam da se u što većem broju uključite, jer vi to možete, jer vi to znate, jer vi to zaslužujete... zaključio je uz zahvalu na pozornosti nazočnima svoje obraćanje  kandidat  platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO za  gradonačelnika Grada Zagreba Milivoj Špika.