Kome i zašto u Hrvatskoj treba dron sa „bombom“??

Znam da će ova objava na temu drona za neke već biti „prekomjerno granatiranje“ ali stvarno su pretjerali, posebno Plenković i Banožić,  sa ovim tumačenjem i uvjeravanjem svih nas kako se radilo o naoružanom dronu koji je nosio bombu. Danas se nakon sastanka Plenkovića sa oporbom izašlo i sa još nekim zanimljivostima, a jedan od novih bizarnosti je i ta da je pronađen upaljač, ali i geleri od bombe. Logično je postaviti pitanje kako je moguće pronaći upaljač bombe ako je navodno ista eksplodirala  na tri metra ispod zemlje?? U najboljem slučaju bi se nakon aktiviranja možda mogli pronaći neki fragmenti od upaljača ali sam upaljač u komadu uz fragmente bombe ni slučajno...... 

Novi je Plenkovićev biser danas i da je cijela bomba u stvari teška 120 kg a da je u njoj bilo nešto više od 45 kg eksploziva..... Da je uistinu to bila bomba i sa „samo“ 45 kg eksploziva onda bi nakon detonacije sasvim sigurno mnogi prozori okolnih zgrada popucali, a ona ekipa što je upravo prolazila na desetak metara od samog mjesta udara drona sasvim sigurno ne bi bila u poziciji da kasnije prepričavaju događaj. Da je doista eksplodirala ta bomba sa 45 kg vojnog eksploziva onda bi bilo logično i da je cijeli dron bio raznesen u komadiće koji bi se skupljali u krugu od stotinjak metara a ne samo fragmenti „bombe“. Vidjeli smo svi da je dron izvučen iz tog malog odnosno par metara dubokog kratera u barem dva velika komada što je naprosto nemoguće uz djelovanje 45 eksploziva..... 

Pravo je pitanje zapravo zašto Plenković i Banožić toliko inzistiraju na uvjeravanju svih da se radilo o naoružanom dronu dočim u NATO-u kažu suprotno pokazujući time da ne „puše“ naše „lovačke“ priče, baš kao što kažu i mnogi stručnjaci koji o navedenom dronu znaju doslovno sve. U dronu je vjerojatno postojao ugrađeni sustav za samouništenje prikupljenih podataka u slučaju da se izgubi ili završi u pogrešnim rukama je potpuno shvatljivo i logično, kao i da taj sustav za samouništenje podataka u sebi ima i određenu količinu, svakako malu, eksplozivnu tvar za tu svrhu. Ako su neki stručnjaci samo na temelju tih eventualnih tragova „eksploziva“ za samouništenje podataka zaključili da se radi o naoružanom dronu i bombi od 120 kg onda Hrvatska očito ima „prave stručnjake“ kao i ministra obrane  kojima se očito „može“ sve vjerovati.   

Nekako mi se čini da ova „dron bomba“ ima istu PR svrhu kao i onaj „teroristički“ napad na Banske dvore. U politici je svakako važna percepcija ali da se ide ovoliko daleko kako bi se nekome dalo na važnosti odnosno podigao rejting je ipak malo previše, i nešto što Hrvatskoj u trenutnim okolnostima nikako ne može koristiti, možda tek kratkoročno pojedincima koji na taj način žele uvjeriti javnost da smo izloženi „ratnoj“ ugrozi ili da se bore protiv “terorizma“. 

Ne tvrdim naravno da sam apriori u pravu sa iznesenim stavovima ili mišljenjima, ali kako ne vidim nikakvu logiku, još manje argumentaciju koja bi me uvjerila u suprotno ja im jednostavno ne vjerujem.