Marijan Žiher - Kandidat BUZ-a za gadonačelnika Bjelovara

Dana 11.04.2017godine, sa početkom u 18 sati u hotelu Central u Bjelovaru predstavnici GO Blok umirovljenici zajedno Bjelovar održali su javnu tribinu te predstavili svoj predizborni program za nadolazeće lokalne izbore.

Gosti tribine bili su,predsjednik BUZ-a Milivoj Špika, dopredsjednik BUZ-a Dražen Štiglić i predsjednik županijske organizacije Siniša Glavaš. Kandidat ispred liste BUZ-a Blok umirovljenici zajedno za gradonačelnika grada Bjelovara Marijan Žiher pozdravio je sve nazočne goste i predstavnike medija, obrativši se riječima da gradska organizacija BUZ u gradu Bjelovaru ima svoju snagu da bude ravnopravan protivnik na nadolazećim lokalnim izborima, svim protukandidatima jer iza sebe ima jako glasačko tijelo, a to su naši umirovljenici koji čine jednu trećinu glasača u RH.

Marijan Žiher:

Mi sa svojom listom za gradonačelnika grada Bjelovara izlazimo sami kao i listom za gradsko vijeće. Listu za gradonačelnika predstavlja Marijan Žiher, a zamjenici su Dragutin Polašek i Vladimir Kos. Naš cilj je prvenstveno taj da budemo prisutni kao umirovljenička populacija u izvršnoj vlasti grada Bjelovara i da se borimo za naše umirovljenike u ostvarivanju njihovih prava. Iako predstavljamo umirovljeničku stranku ukoliko uđemo u izvršnu vlast, boriti ćemo se da svaki naš građanin živi što bolje, da se više ulaže u školstvo koje mora biti efikasnije odnosno onakvo koje bi odgovaralo svojoj zadaći u odgoju i naobrazbi mladih. Da naša prigradska naselja ne osjete da su zapostavljena. Da se što više ulaže u obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo i obiteljska poljoprivredna gospodarstva kome ovaj poljoprivredni kraj tradicionalno pripada.

To je naš program ,za kojega ćemo se zalagati, jer bez rasta gospodarstva nama nema boljitka. Mi imamo previše godina da bi bili neozbiljni i nekome obećavali brda i doline, a predizborna obećanja ne izvršili.