Otvoreno pismo predsjedniku HSU-a Veselku Gabričeviću

Poštovani, ako vam se nakon vašeg besramnog i nedemokratskog čina tako uopće mogu obratiti

Sa velikim iznenađenjem i zaprepaštenjem sam primio vijest o raspuštanju više od polovine odnosno 9 od 17 organizacija HSU-a Gradskih četvrti Grada Zagreba koje je uslijedilo nakon što većina vaših organizacija nije pristala koalirati sa HDZ-om. Sa druge pak strane promatrajući vaše ponašanje tijekom posljednjih mjeseci odnosno nakon što ste izabrani za predsjednika HSU-a pod geslom svi umirovljenici pod jedan stijeg, ni ovakav vaš postupak nije iznenađenje. Vi ste naime odmah nakon što ste preuzeli HSU pokazali da niste čovjek od riječi, da sa vama na žalost HSU nije ništa pozitivnog dobio, odnosno da od vaših obećanja neće biti ništa.

Kao i vaš prethodnik, „generale“ prodali ste se za neko obećanje i tako još jednom pokazali kako se besramno trguje interesima onih koje bi trebali zastupati. Vi „generale“ kao i vaš prethodnik pokušavate pojam suradnja poistovjeti sa sramnom trgovinom interesima umirovljenika, jer surađivati kao interesna stranka uistinu možemo sa svima, ali „generale“ ni sa kime i nikada ne smijemo trgovati interesima onih koje predstavljamo. Obračunavši se ovako brutalno sa svojim članstvom u Gradu Zagrebu koje je samo tražilo svoja statutarna prava vi ste pokazali da ste samo još jedan izgubljeni lik u nizu besramnih trgovaca koji umirovljeničkoj populaciji nanose ogromnu, i ne samo političku štetu, a što ćete vi „generale“ za izdaju dobiti, u ovom slučaju od HDZ-a?

Hoće li to što su vam obećali „generale“, a svi su galantni kada se daju obećanja, biti dovoljno da ispere svu prljavštinu i gorak okus izdaje koju ste počinili? Vi, general HV-a koji bi trebali biti moralna vertikala, vi koji ste se nudili postati liderom umirovljeničke političke scene, vi koji se busate u svoje poštenje, vi koji ste nas javno pozivali da se okupimo pod jedan stijeg, vi kojem sam vjerovao ste nas kao pravi bijednk za šaku škuda izdali i ostavili na cjedilu. Ima li uopće veće sramote od toga da general izda svoju vlastitu „vojsku“?

Vi ste „generale“ sramota za sve nas, i da imate i malo srama vi bi odstupili isti tren.

U Zagrebu, 21.04.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika prof. v.r.


PS. Pozivamo javno sve raspuštene GČ HSU Zagreb da se priključe platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO i pod našim zajedničkim stijegom sa svojim listama sudjeluju na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu. Pokažimo trgovcima što je zajedništvo.