Poskupljenje vode u Zagrebu nema nikakvo opravdanje

Mada je ministarstvo gospodarstva stopiralo prvotnu odluku o poskupljenju vode za 15% gradska vlast predvođena MOŽEMO je kroz Zagrebački holding odnosno Vodoopskrbe i odvodnje ipak podigla cijenu vode za 7% koje će sa računima doći u travnju za mjesec ožujak.  Kako su u dosadašnjem razdoblju svoje vladavine u Gradu Zagrebu već pokazali da sve probleme rješavaju isključivo preko leđa građana nije teško pretpostaviti da će ubrzo krenuti i u još jedno poskupljenje vode.

Dakako da se za podizanje cijene vode našlo opravdanje kroz nužnost ulaganja u obnovu vodovodne mreže u kojoj se navodno gubi i do 50% pitke vode. Ono što nije jasno je razlog izostanka bilo kakvog logičnog objašnjenja u svezi gubitka vode. Dakle pitanje je gdje se točno događa taj eventualni enormni gubitak pitke vode, na „malom milijunu“ raznih priključnih mjesta samih potrošača odnosno u blizini vodomjera ili se gubitak pitke vode događa nekontroliranim istjecanjem vode iz magistralnih i inih vodova.

Kako danas živimo u 21. stoljeću sa i te kako razvijenom tehnologijom koja bez ikakvih problema može u tili čas otkriti točno mjesto i najmanjeg istjecanja pitke vode iz bilo kojega cjevovoda, dakle kako od onog u zemlji tako i do onoga najmanjeg u zidu, postavlja se pitanje zašto se te točke na kojima se navodno gube ogromne količine pitke vode jednostavno ne saniraju.

Ako se uistinu gubi i do 50% pitke vode nije li logično postaviti pitanje zdravstvene ispravnosti pitke vode koju konzumiraju građani Grada Zagreba jer se pored navedenih gubitaka očito pitka voda u nekoj mjeri prije no što dođe do potrošača moguće je miješa sa raznim tvarima i tekućinama pored cjevovoda iz kojih istječe.