Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević još jednom u ništa......

Gledam odnosno slušam Veselka Gabričevića koji zorno demonstrira svu zaslijepljenost i glupost ljudi zalutalih u politiku. On očito ne shvaća da sa rejtingom od 1% ni jedna stranka pa tako ni HSU ne može ništa napraviti, a onaj tko ju vodi očito ne shvaća da voditi parlamentarnu stranku kojoj ne može niti je u godinu dana bio u stanu podići rejting znači biti neuspješan ili nesposoban, još i više ako se uzme u obzir bazen od preko 1,2 milijuna potencijalnih birača. 

Mislio sam prošle godine, i ne samo ja,  kada smo ga javno podržali da će se držati obećanja temelje kojeg je i dobio unutarstranačke izbore, no on je sve što je govorio prije zaboravio nakon što je na izborima postao predsjednik HSU-a. Javno je više puta rekao da će mu nakon što postane predsjednik HSU-a prvi zadatak biti okupiti sve umirovljeničke stranke pod jedan stijeg što njegov prethodnik nije uspio i na temelju čega ga je žestoko kritizirao, a na koncu dobio potporu članstva HSU-a da to uradi on.   

Kao rješenje razjedinjene umirovljeničke scene pozivati javno da se svi „vrate“ u HSU aludirajući time da se radi o bivšim članovima HSU-a je krajnje politički neozbiljno i neodgovorno ponašanje, pa i uvredljivo prema svima nama koji nikada u prošlosti nismo bili članovi HSU-a, a većina članstva BUZ-a ni u bilo kojoj drugoj političkoj stranci. Poziv članovima drugih umirovljeničkih stranaka od strane Gabričevića da se priključe HSU-u je u stvari pokušaj asimiliranja umirovljeničkih stranaka a ne nuđenje suradnje i naravno da je unaprijed osuđeno na neuspjeh. Ovakvim ponašanjem samo potvrđuje tezu da on u stvari nikada iskreno nije ni htio ujedinjenje umirovljeničkih stranaka već mu je ta priča poslužila da se domogne čelne pozicije u HSU-u. Pitanje je samo u čije ime i za čiji račun to radi, jer u ime i za račun umirovljenika to sasvim sigurno nije.

Veselko Gabričević očito ne shvaća da HSU pored uvijek dostupnih im medija i saborske govornice imati rejting od  1% znači potpuni debakl i više no jasan znak da on treba početi ozbiljno razmišljati o povlačenju sa funkcije predsjednika stranke. U godinu dana koliko je na toj poziciji i više je no jasno pokazao da ni u jednom segmentu  nije dorastao željenom statusu lidera umirovljenika. 

Tužno je gledati kako jedna osoba u poznim godinama, k tome i sa statusom generala HV-a, poput nekog sitnog provincijskog politikanta  trguje interesima umirovljenika...  

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/nU5FBNuKkGk" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>