Rasprodaja Hrvatske u punom zamahu ILI …

Kada je prije 5 godina donesen čuveni „Lex Agrokor“ svi koji su u tome sudjelovali su nas uvjeravali da je to najbolje rješenje za kompaniju, Hrvatsku, zaposlenike, turističku sezonu, a vjerojatno i za male zelene koji samo što nisu stigli. Stvarnost pak kaže da bi u normalnim državama već odavno netko radi svega što se događalo u svezi Agrokora završio u zatvoru na dugogodišnjoj robiji. Usprkos svemu što je već odavno bilo jasno i onima koji malo teže shvaćaju  neki naši vrli političari se tek sada nakon 5 godina bude i poput „francuskih sobarica“ pitaju što se događa…  

Pa JMM događa se očiti lopovluk ispred očiju svih nas, lopovluk na koji smo ili su mnogi od nas upozoravali i prije donošenja za mnoge kriminalnog Lex Agrokora. Zar nismo „vrištali“ na sve ono što je uradila BORG grupa za pribavljanje osobne koristi članovima, zar nismo upozoravali da se Agrokor ne smije dati u ruke nekome tko sa tim „oružjem“ može ozbiljno ugroziti Hrvatske interese. Zar od početka nismo upozoravali da je opravdanje za brzinsko donošenje Lex Agrokor radi navodnog očuvanja 40 000 radnih mjesta i opskrbe tijekom turističke sezone u stvari obično lupetanje koje sa zdravim razumom nema blage veze.    

Zar itko razuman misli da je odustajanje AZ mirovinskog fonda doslovno u posljednji trenutak slučajnu?? Zar mirovinski fondovi i do sada ne služe za išta drugo izuzev za zatvaranje loših plasmana banaka u čijem su vlasništvu i ili za isplate enormno visokih bonusa managerima koji onima koji im daju novac, odnosno sadašnjim i budućim umirovljenicima, ni za što ne odgovaraju.

Zar netko misli da je MOST odnosno Božo Petrov 2017. onako žestoko krenuo na Todorića i usprotivio se kada je zatražio nešto više od milijarde kuna (kuna  a ne eura) od HABOR-a da bi kreditom premostio trenutnu lošu likvidnost koncerna??

Zar netko misli da je MOST (opet) bio slučajno protiv dogovora sa Mađarima oko izlaska iz arbitraže u kojima smo već izgubili dvije milijarde kuna, a uskoro drugom arbitražom i daleko više milijardi kuna??

Ako netko tko je u poziciji da vodi državu tako olako prepušta „strancima“ potpunu  kontrolu nad nekim prevažnim energentima, proizvodnjom hrane, poljoprivrednim površinama, izvorima pitke vode, obalnim pojasom itd, itd. onda se svi trebamo zapitati tko su ti ljudi koji tako nešto dopuštaju i za čiji interes uopće rade, jer za Hrvatski sasvim sigurno ne rade.