Udruženi umirovljenici ulaze u utrku za gradonačelnika Grada Zagreba

Priopćenje za medije platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO

 

Platforma UMIROVLJENICI ZAJEDNO je na posljednjem poduljem radnom sastanku nakon podrobne analize uz sudjelovanja u raspravi svih sudionika jednoglasno donijela Odluku o uključivanju u izbornu utrku sa svojim kandidatima za gradonačelnika/cu i dvoje zamjenika gradonačelnika Grada Zagreba.


Samo predstavljanje kandidata održati će se slijedeći tjedan, a obzirom na vremenske uvjete dan ranije u posebnom pozivu medijima ćemo dati informaciju o lokaciji na kojoj će se održati predstavljanje i vrijeme početka.


Više od 200 tisuća umirovljenika Grada Zagreba će 16. svibnja 2021. godine uz mnoge druge socijalne skupine građana na nikada široj umirovljeničkoj platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO po prvi puta u Gradu Zagrebu uz biranje svojih članova u predstavničkim tijelima imati priliku svoj glas dati i svojim kandidatima za gradonačelnika i dvoje zamjenika.


Kako javnost, posebno umirovljenici, od nas već dugo očekuje zajedništvo kojeg svi u javnom prostoru zagovaramo, a u susjednoj Sloveniji već dugo godina i prakticiraju, uvjereni smo da je ova platforma u Gradu Zagrebu idealna prilika da svi mi koji djelujemo u političkom životu Grada Zagreba svoje riječi pretočimo u konkretna djela zajedničkim izlaskom na Izbore čime ujedno šaljemo i snažnu poruku svim drugim umirovljenicima u Republici Hrvatskoj.


Za nas koji smo se okupili na platformi UMIROVLJENICI ZAJEDNO zajedništvo i suradnja nemaju alternativu stoga su naša vrata uvijek bila i ostaju otvorena za sve one koji nam se žele pridružiti u zajedničkoj borbi za dostojanstven život svih građana Grada Zagreba, posebno umirovljenika i starijih osoba, no u isto tolikoj mjeri i onih mlađih koji ostaju ili dolaze i poslije nas.