Ujedinjeni kroz krizu: Sindikat i Matica umirovljenika prihvatili suradnju s inicijativom Umirovljenici zajedno

Ujedinjeni kroz krizu: Sindikat i Matica umirovljenika prihvatili suradnju s inicijativom Umirovljenici zajedno

 

Činjenica da se SUH i MUH odlučili pridružiti na razini programske suradnje sa potpisnicima Sporazuma UMIROVLJENICI ZAJEDNO kojeg su prošli mjesec potpisale tri umirovljeničke stranke (SU, BUZ i  DSU) je nešto što javno pozdravljamo kao dobru i poželjnu odluku. Ovo je izvrsna vijest i za 1,2 milijuna umirovljenika koji već dugo čekaju da umirovljeničke stranke i udruge konačno prestanu sa međusobnim sukobima i u interesu umirovljenika pronađu zajednički jezik.  

Ova suradnja će u vrlo skoro vrijeme omogućiti da umjesto mnoštva različitih prijedloga sa kojima se do sada išlo prema Vladi ili javnosti u buduće izlazi sa jednim prijedlogom koji će prethodno biti usuglašenim sa svim dionicima odnosno umirovljeničkim strankama i udrugama.

Ovakav način suradnje u kreiranju zajedničkih prijedloga prema Vladi kojima će se tražiti rješenja za doista mnogobrojne probleme umirovljenika u startu eliminira do sada često puta viđene negativne stavove „suprotstavljenih strana“ odnosno sve ono što je do sada bila velika prepreka za uspjeh bilo čijeg prijedlog neovisno o kvaliteti istog. Ova suradnja umirovljeničkih stranaka i udruga podrazumijeva da su sva dosadašnja „neslaganja“ ostavljena iza nas što automatski isključuje bilo kakvu međusobnu javnu polemiku ili osporavanju prijedlogu koji je prethodno usuglašen.

Bliska budućnost će, u što smo svi potpuno uvjereni,  pokazati i dokazati da će na ovakav način suradnje svaki prijedlog ili stav upućen prema Vladi imati puno veću težinu, a samim time i vjerojatnost za pozitivan ishod nego što je to bilo do sada. Vjerujemo da će na poziv za suradnju uskoro pozitivno odgovoriti i HSU, trenutno jedina parlamentarna umirovljenička stanaka, što bi u pravom smislu riječi uspješno zaokružilo jednu izvrsnu priču koja garantira puno bolje dane za sve sadašnje i buduće umirovljenike u Hrvatskoj.    

https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/?fbclid=IwAR1wbFe5UgdPUkK-IxLduyKIrNcLYhRKMdYZL9LtAH4HARq0cuv4n1foQh0