UMIROVLJENICI ZAJEDNO – politička platforma u anketi?!

Kroz rejting jedne svoje članice odnosno Stranke umirovljenika (SU) jučer po prvi puta u anketi Crobarometra pojavila i (koalicija) UMIROVLJENICI ZAJEDNO – politička platforma koju Nova TV redovito objavljuje u svojoj središnjoj informativnoj emisiji.  

Samo uvrštenje u anketu jedne članice koalicije je za UMIROVLJENICI ZAJEDNO – političku platformu ugodno iznenađenje, a vjerujemo da će biti i još puno veće za sve birače, posebno umirovljenike, kada se i sama politička platforma pojavi sa svojim punim imenom predstavljajući sve članice UMIROVLJENICI ZAJEDNO – političke platforme. 

Za sve one kojima je to promaklo još jednom podsjećamo da UMIROVLJENICI ZAJEDNO – političku platformu kroz potpisan Sporazum o političkoj i programskoj suradnji čine: Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Demokratska stranka umirovljenika (DSU) uz suradnju sa saborskim zastupnikom umirovljenika Silvanom Hreljom. Platformi se priključilo i bivše vodstvo i članstvo nekoliko umirovljeničkih stranaka koje su se formalno ugasile poput Akcija Slavonsko – baranjskih umirovljenika, Akcija hrvatskih umirovljenika Split, Zagrebački umirovljenici, Stranka penzionera Sisak i Hrvatska radnička stranka, a svemu navedenom su javno izrazili programsku podršku i umirovljeničke udruge poput SUH-a, MUH-a, SUZA i niza drugih.

Jasno je svima koji prate politička zbivanja da UMIROVLJENICI ZAJEDNO – politička platforma ima veliki politički – koalicijski potencijal koji će se u vremenu koje dolazi sve više ogledavati kroz sve veći rast rejtinga.