Uskrsna čestitka platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Još jednom najveći kršćanski blagdan Uskrs proživljavamo pod posebnim mjerama radi pandemije kojoj se u ovom trenutku ne vidi kraja, ali i ta kušnja koja je pred nam je samo još jedan izazov više uz one sa kojima se stalno susrećemo i hrabro nosimo.  Stoga neka nam Uskrs, najveći kršćanski blagdan, bude dodatna snaga u traženju novih rješenja za sve izazove.

Umirovljenici, starije osobe, potplaćeni radnici, blokirani građani, kao i svi drugi čija se prava i ljudsko dostojanstvo nemilice gaze beskrupuloznim hirovima raznih tirana prerušenih u dobročinitelje, trebaju kao nikada do sada snažnu vjeru u Uskrslog Isusa Krista, Sina Božjega koji se svojom smrču i uskrsnućem rodio za život vječni pokazujući nam da je sve u Božjim rukama.... da je uistinu sve moguće uz čvrstu vjeru, uključujući i onu u nas same.   

Za sve kršćane Kristovo Uskrsnuće je temelj vjere uz poruku života i nade u bolje sutra. Svi naši strahovi, nade kao i suočavanje sa vlastitim greškama i odlukama traže snažnu vjeru u sebe same koliko i u Uskrslog Isusa Krista. Svima nam je u ovim za sve teškim vremenima potrebno zajedništvo, solidarnost, razumijevanje i ljubav prema drugima.  

Provedite stoga u miru ovaj blagdan, provedite ga u blagostanju, zadovoljstvu, obilju radosti i ljubavi.

Sretan vam Uskrs.