Milivoj Špika

Predsjednik BUZ-a

Milivoj Špika
Kontakt informacije
Datum rođenja: 04. travanj 1959.
Mjesto rođenja: Trogir
Adresa: Savska cesta 137/2, 10000 Zagreb
Telefon: 099 73 83 669
Obrazovanje: VSS - Profesor
Uža stučna znanja: obrazovanje, socijala, sport, mediji
Kontakt:
Životopis

Milivoj Špika, iz Trogira. Osnovnu školu završio u Trogiru, srednju ekonomsku u Segetu donjem. Diplomirao kao prvi u klasi s najvišom ocjenom 1982. na Fakultetu za fizičku kulturu u Zagrebu. Profesor kineziologije. Trenutno zaposlen kao pomoćnik glavnog tajnika za sportski program u Sportskom savezu grada Zagreba. Govori i piše engleski.

Obnašao je funkcije člana poglavarstva, dogradonačelnika, vijećnika i predsjednika Gradskog vijeća Trogira. Od studenog 2010. predsjednik BUZ-a. Od svibnja 2013. zastupnik u Skupštini grada Zagreba. Zastupnik u 8. sazivu Sabora Republike Hrvatske.

Bio je aktivan sportaš od 1974. do 1985, nositelj crnog pojasa 4. DAN u full kontaktu. U tom sportu bio je višestruki prvak bivše države 1980-85, prvak Europe 1980, dva puta viceprvak Europe, te pobjednik Svjetskog kupa u Hong Kongu 1982.

Jedan je od pokretača akcije "Mare nostrum Croaticum", košarkaške škole "Dražen Petrović" u Trogiru, pokrenuo je TV studio Trogir i jednu od prvih internet televizija u Hrvatskoj, Televizija Trogir. Sudjelovao je kao PR savjetnik u predizbornim kampanjama, objavljuje radove na više internet stranica, i autor je mnogih TV reportaža. Dragovoljac Domovinskog rata od kolovoza 1990, dugogodišnji član organizacije "Mensa".

Oženjen, supruga Zdenka i kćerka Suzana.

Radna karijera
Profesor u Srednjoškolskom centru u Trogiru, profesionalni tajnik SOFK-e, obrtnik, poduzetnik, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Trogiru, tajnik ureda ravnatelja u Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije, Pomoćnik glavnog tajnika za sportrski program u SSGZ, Zastupnik u Saboru RH.