Poreznim izmjenama (diskriminacijom) do novih podjela i nepravdi

Sva sreća da će ovoj katastrofi od Plenkovićeve Vlade uskoro doći kraj tako da će na svu sreću porezne reforme stati sa ovim 4. krugom što je još uvijek puno bolje no da su nas uspjeli dovesti do 9….. a po svemu ovom čemu svjedočimo to im je zasigurno bilo u planu.

Baš lijepo od njih što će olakšati mladim ljudima do 25. godine, nije loše pola od tih olakšica i za one do 30., no sve skupa je to samo još jedno novo stvaranje nejednakosti i podjela, k tome je i protivno nekih Ustavnim odredbama o jednakosti svih građana, no zar se Ustava treba držati kao pijan plota, reče jednom netko, a neki drugi da može što god hoće…. može, može, sada može što god hoće, ali sam uvjeren da neće dokle hoće.

Sve je po premijeru Plenkoviću divno i krasno u Hrvatskoj, čak toliko da je i prošle godine iz Hrvatske iselilo cca 40000 građana, ok da ne budem baš toliko kritičan, istovremeno ih se uselilo nešto više od 25000, no ta useljenja su uglavnom iz susjedne BiH iz koje uskoro neće imati tko „smanjivati“ tu razliku koja nastaje nezaustavljivim egzodusom građana Hrvatske….

Biser je i ovo najavljeno smanjivanje opće porezne stope sa 25 na 24% od čega korist mogu imati samo poslodavci, no radnici (i umirovljenici) kao i do sada će se morati zadovoljiti samo mrvicama koje im bacaju kao da se radi o gladnim golubovima…. Lijepo zvuči i priča o povećanju plaća, čak i mirovina, no prešućuje Plenković koliko su u međuvremenu poskupjele komunalne usluge, hrana, energija lijekovi i što sve ne…. tako da od tog rasta plaća koristi opet imaju svi izuzev radnika i umirovljenika, dakle onih za koje se sve to navodno radilo…

Sa posebnim „zadovoljstvom“ možemo pročitati i da se podiže porezna stopa na gazirana bezalkoholna pića, očito radi velike brige za zdravlje djece i mladih, koja su zbog prekomjernog konzumiranja navedenih pića pretila, što dakako negativno utječe na njihov zdravstveni status…. Nije se premijer Plenković sjetio da bi poradi zdravlja djece kada se radi o pretilosti bilo puno efikasnije da su u okviru kurikularne reforme uveli obveznu tjelovježbu od barem jednog nastavnog sata svaki dan za sve sudionike obrazovnog sustava. Očito ni svjestan nije koliko puno milijardi bi se dugoročno uštedjelo u zdravstvenom sustavu sa samo jednom jednostavnom i lako provodljivom mjerom….

Na žalost radi trenutnog sastava Sabora odnosno parlamentarne većine Plenković i njegova Vlada će se vjerojatno održati do kraja mandata, stavljajući tako u isti koš i sve one unutar HDZ-a i koalicijskih partnera koji zasigurno jasno vide kako sve ide u pogrešnom smjeru, no očito radi isključivo osobnog interesa cijelo vrije kukavički šute.

Doći će uskoro i vrijeme kada ćemo ih podsjetiti na to….. neka ne računaju na zaborav!